Malmö FF

Raka rör med Madsen, del 5

Dags för veckans frågor till legendariske förre MFF-ordföranden Bengt Madsen. Nu finns det ett färskt SM-guld att prata om.

Ett guld han varken kunde se på plats eller i tv-fåtöljen. Men jublade över ändå.

Fråga 1:

Hur var din spontana känsla när det blev klart att MFF tagit SM-guld uppe i Falkenberg?

_ Förväntad glädje.

_ Tyvärr missade jag matchen på grund av ett sedan länge inbokat viktigt styrelsemöte i Ängelholm. Men jag följde den i telefonen och när MFF gjorde 1-0 redan i den första minuten jublade jag högt rakt ut. Det var 15 personer från hela landet på mötet och de undrade kanske vad jag höll på med. Men det gav jag väl fan i. Och de känner mig ju och vet att jag ibland inte är riktigt klok.

Fråga 2:

Hur många SM-guld har du varit med i under din tid i MFF och går det att rangordna och säga vilket som är det allra största för dig?

_ I så fall ska jag vara egoist och säga 2004!  Jag startade som ordförande 1999 och då var allting i botten. Publiksiffrorna var låga, kassan tom och vi hade en mindre bra spelartrupp. Visst fanns det bra spelare i den, men det fanns djupa dalar också. Vi var ojämna helt enkelt. Och så var det det där med Superettan. Därför var det extra härligt att ta SM-guldet 2004 efter att ha trampat runt i skit ett långt tag och ha gjort den resan.

_ Och antalet guld. Jag har varit med Bobs på två sista, alla Roys och resten efter det, så det finns lite att jämföra med.

Fråga 3:

Hur svårt tror du att det blir att tända om till de två återstående matcherna nu när guldet är säkrat?

_ Generellt sett är det jävligt svårt.

_ Först urladdningen i Falkenberg, sedan festen på Hipp och sedan hyllningen på Swedbank stadion igår. Givetvis ska man ta chansen att jubla och hyllas. Men nu måste ledarna ta tag i det och se till att skruva upp koncentrationen till max. Vi har en skyldighet mot de andra lagen att göra vårt bästa. För vår del är det bättre att ha HIF kvar i Allsvenskan och Gefle borta är en svår match, särskilt nu när de fått vittring i bottenstriden och börjat ta poäng.

_ Men vi får spelare tillbaka, har duktiga ungdomar som vill visa upp sig och jo Inge Berget är en viktig spelare.

Fråga 4:

Tycker du att MFF ska köpa tillbaka Jiloan Hamad?

_ Det får klubben avgöra och han var bra i MFF. Men jag delar inte uppfattningen att han rakt av ska kunna ersätta Markus Rosenberg när det gäller att vara den store ledaren i Champions League. På den internationella nivån har Rosenberg helt andra meriter och erfarenheter.

Fråga 5:

Du som känner Lennart Johansson, tror du att han tycker att det är roligt att supportrar runt hela Sverige – inte minst i MFF – har börjat kalla SM-guldpokalen för Lennart?

_ Det är jag helt övertygad om att han gör.

_ Lennart Johansson är en person fylld av humor och hade hela tiden en massa upptåg för sig.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close