Nyheter

Supervecka för Pantern

När IK Pantern på kort tid fick hemmamatcher mot de forna storlagen Södertälje SK och MODO marknadsförde kubben det som Superveckan.

Nu vet vi resultatet. Det blev superresultat.

Södertälje fick stryk med 3-1 och ikväll åkte MODO på däng med 7-4.

För Johan Björk blev det mål igen.

MODO var tredje matchen på raken den 32-årige backen gjorde mål i.

_ Jag har väl en helt annan roll här än jag haft de senaste åren i Malmö Redhawks. Absolut en mer offensiv roll, men jag skulle vilja säga mer allround och jobbar i båda riktningarna. Sedan får jag förtroendet i powerplay och det gör mycket också, konstaterade Johan Björk, som var en av sju olika målskyttar mot MODO.

_ Sju mål är bra. Som back måste jag dock säga att vi inte ska släppa in fyra.

Målet som gav 4-3 mot MODO var dessutom ruggigt snyggt och viktigt.

_ Jag vann ju pucken vid egen blå och kände att jag hade chansen att sticka och det var skönt att komma fri med målvakten och bara sätta den i ”gubbhörnet”.

Segrarna har fört upp Pantern till femte plats i Hockeyallsvenskan och Johan Björk tror definitivt att laget hör hemma så högt upp i tabellen.

_ Det är möjligt att klubbar som MODO underskattar oss och att vi har en fördel där. Men vi har många mycket duktiga spelare och ett bra lag.

_ Vi startade lite dåligt i serien då vi hade problem med målgörandet och powerplay. Men vi hade ett starkt försvarsspel och har jobbat hårt med det övriga. Nu har vi blivit bättre där också. Och ändå har vi flera nyckelspelare som fortfarande är skadade.

Publiksiffran 918 var nytt säsongsrekord för IK Pantern i Malmö isstadion.

Ole Törner

160816 Panterns Johan Bjšrk under trŠningsmatchen i Ishockey mellan Pantern och Malmš Redhawks den 16 augusti 2016 i Malmš. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRN / kod LT / 35231
Johan Björk har gjort fyra mål på tre matcher. Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close