Nyheter

Nytt SM-guld för MFF

MFF:s U19-lag är också bäst i Sverige.

Hemma på Malmö IP kunde 926 nöjda åskådare se MFF besegra Elfsborg med 3-1 i SM-finalen.

Det var en stabil och säker seger med MFF som det bästa laget i åtminstone 80 minuter.

Första tio var Elfsborg snäppet bättre.

_ De hittade lite ytor då och vi ska inte glömma bort att Elfsborg är ett mycket bra lag. Jag tror att de hade 27 raka matcher utan förlust. Men idag gjorde vi en kanonmatch och många spelare klev fram, berömde MFF-tränaren Anders Palmér.

En av dem var anfallaren Isak Redzic som Palmér och tränarkollegan Roland Larsson placerat på kanten eftersom man då kunde satsa på Teddy Bergqvist och Emin Karaman på topp. Det föll väl ut. Teddy Bergqvist sköt 1-0 hur snyggt och placerat som helt efter en halvtimme och Isak Redzic gjorde både 2-0 och 3-0 i början av den andra halvleken. Då knäcktes Elfsborg. Efter det chansade laget, flyttade upp och öppnade sig bakåt. MFF kunde utnyttjat det till 4-0. 5-0 eller till och med 6-0. Istället blev det 3-1, men det dröjde till in på tilläggstiden.

_ Vi är bäst i Sverige, konstaterade Isak Redzic.

_ Det går bra att spela på kanten också. Huvudsaken är att vi vinner. Jag kom in rätt mycket centralt och hittade avslutslägen. Och vi dominerade matchen. Kul med SM-guld och härligt att göra två mål, fortsatte han och tog död på alla spekulationer om att det kanske var Emin Karaman som var sist på bollen vid 2-0.

Redzic avslutade ur dålig vinkel och Karaman var framme och ”hjälpte” bollen över linjen.

_ Nej, nej, det var mitt mål. Absolut inget annat, betonade Isak Redzic.

På mittfältet glänste Samuel Adrian som fullt förtjänt fick priset som matchens MFF-spelare (i Elfsborg gick det till Simon Olsson). Andra toppar var mittbackarna Hugo Andersson och Dennis Hadzikadunic, som bland annat gjorde en riktig Pontus Jansson-brytning, samt elegante och spelskicklige ytterbacken Anton Kralj.

Matchen avgjordes alltså på Malmö IP:s konstgräs, men MFF-staben tvekade inte om att boka in den där.

_ Vi trivs på Malmö IP efter matcherna i Uefa Youth League.

_ Här har vi slagit Real Madrid och spelat oavgjort mot Juventus och Sjachtar Donetsk. Vi pratade lite om det inför matchen, att ta med oss intrycken från de matcherna och känna att det var här vi gjorde det och att vi ska ta SM-guldet här också, konstaterade Anders Palmér.

_ Rätt fin vecka det här. Seniorerna tog SM-guld och jag tycker faktiskt att de varit rätt överlägsna den här säsongen. Nu kunde vi lägga på ett guld till.

Omedelbart efter SM-finalvinsten åkte Dennis Hadzikadunic, Teddy Bergqvist och målvakten Marko Johansson till Gävle för att vara med i truppen till morgondagens allsvenska match mot Gefle IF.

MFF ställde upp med följande lag i finalen:

Marko Johansson – Truls Verngren, Dennis Hadzikadunic, Hugo Andersson, Anton Kralj – Pavle Vagic, Samuel Adrian, Oscar Petersson, Isak Redzic – Teddy Bergqvist, Emin Karaman.

De övriga SM-guldvinnarna från finalen var Adrian Edqvist, Aron Mar Brynjarsson, Max Olsson, Victor Kristiansson, Filston Mawana, Mathias Nilsson och Felix Olsson Lundgren.

I morgondagens SM-final för U17-lag möts Elfsborg och Hammarby.

Ole Törner

161029 Malmšs Isak Redzic jublar med lagkamraterna efter vinsten med 3-0 i U19 SM-finalen i fotboll mellan Malmš FF och Elfsborg den 29 oktober 2016 i Malmš. Foto: Christian …rnberg / BILDBYRN / Cop 166
Isak Redzic med bucklan efter SM-finalvinsten mot Elfsborg. Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close