Nyheter

Nu måste det hända något, IFK Ystad

Matchrapport:

IFK Ystad-Ricoh 17-26 (8-13)

Publik: 761

 

IFK Ystad inkasserde en ny förlust under måndagskvällen när Ricoh kom på besök i “Svarta lådan”.

En katastrofal start följdes upp av en snygg upphämtning – och en katastrofal avslutning…

Kenneth Andersson (bilden) har i IFK Ystad ett lag med hyfsade toppar – och avgrundsdjupa dalar. Tyvärr bjöds det för mycket på det sistnämnda när kopieringsapparatsförsäljarna från Stockholm gästade Ystad. Efter knappt tio minuter stod det 1-6 på resultattavlan.

Anfallsmässigt var hemmalaget oerhört trubbiga och i försvarsspelet fanns det inte speciellt mycket samarbete. Det såg ut som var man för sig vilket gång efter annan satte dem i bekymmer.

Men IFK Ystad kan, när de vill och pressar sig själva, prestera betydligt bättre än så. 2-8 blev till 7-8 på fem minuter och plötsligt var det match igen. Åtminstone för en stund, för i slutet av halvleken tappade man igen. Igen! 8-13 efter 30 minuter underströk det faktum att matchen var väldigt ryckig.

På de tio första minuterna av andra halvlek gick IFK Ystad via 6-1 upp i 14 lika. Plötsligt var det match igen. Igen! IFK Ystad visade variation, fart och mod. Oscar Göteby hoppade in två raka från sin vänsterkant och där och då kändes det som att säsongens första tvåpoängare skulle kunna komma.

Men icke.

Två bortslängda bollar och en knapp minut senare stod det 14-16 på tavlan och sedan fick laget en utvisning. I den nya jakten på att komma ikapp betalade sig inte chansingarna alls, och då rann siffrorna iväg helt. Ricoh vann sista 20-minutaren med 3-12.

Därmed är IFK Ystad fortsatt ärkejumbo i tabellen med blott en inspelad poäng på sju omgångar – ironiskt nog plockades den pinnen mot serieledarna LUGI. Ändå är man långt ifrån avsågade. Blott två poäng skiljer till nästjombun Hammarby och fyra poäng till trion Aranäs, Skövde och Karlskrona. De sistnämnda tar emot just IFK Ytad när Handbollsligan startar åter efter det lilla landslagsuppehållet – på onsdag nästa vecka. Då har laget chansen att förbättra sina möjligheter att nå en “top-13-placering”. För det är ju så. Nu måste någonting hända – innan avståndet upp till kvalplats blir för drygt.

Christoffer Ekmark

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close