Nyheter

Malmö City satsar på kontinuitet

Malmö City FC fick kämpa för nytt kontrakt i division 4-fotbollen. Men det blir inga radikala förändringar till nästa säsong. City tar den totalt motsatta vägen.

_ Det finns så mycket kapacitet i laget som vi inte har fått ut. Därför är det kontinuitet som är nyckelordet. Vi fortsätter med samma ledarstab och vill behålla så många spelare som möjligt. Vi utgår från att de är revanschhungriga eftersom det var tänkt att vi skulle nått en helt annan tabellplacering. säger Kirsebergsklubbens sportchef Roger Mattsson.

Redan i mitten av oktober blev det klart att Almir Buhic skulle fortsätta som huvudtränare.

_ Med hans kapacitet var det givet att vi ville det.

Sedan har kontraktsförlängningarna i spelartruppen löpt på. Felix Narin blir kvar som spelande assisterande tränare och vktiga spelare som Akil Abrahim, Adam Månsson, Nikola Petkovski samt Abbas Abbas har också skrivit på.

_ Jag är redan muntligt överens med ytterligare ett par tunga namn från förra säsongen. Men av respekt för att det alltid kan hända något oväntat innan den 15 november väntar jag med att gå ut med dem.

_ Vi måste trots allt hämta något utifrån för att vässa. Grunden kommer dock att ligga i den gamla truppen och i de juniorer vi redan har flyttat upp. Vårt juniorlag tog dessutom steget upp i division 1, säger Roger Mattsson.

I Svenska Futsal-ligan, som för Malmö City FC:s del kör igång i helgen, tillämpade klubben också samma recept och satsade på kontinuitet. Landslagsmannen Kristian Legiec är kvar, som spelande tränare, liksom många av de tongivande spelarna.

Den här säsongen är det Borås AIK, Mellerud, IFK Göteborg, IFK Uddevalla, Skoftebyns IF, Skövde United och Torslanda IK som är Malmö Citys motståndare i den södra serien.

I år har Malmö City fått lokal konkurrens i och med att FC Rosengård också satsar på ett Futsal-lag. FCR får dock börja i divisionen under, i division 1 södra Götaland.

_ Bara bra att de också satsar. Det utvecklar.

_ Jag tycker dessutom att vi hittat glädjen i truppen som vi hade när vi vann SM-guld. Då var vi pionjärer. Jag var nere på träningen för ett tag sedan och tyckte att det såg ut lite grann som om vi var tillbaka i den stämningen igen konstaterar Roger Mattsson.

Ole Törner

151023 Sveriges Kristian Legiec jublar efter sitt 8-4 mŒl under futsalmatchen i VM-kvalet mellan Sverige och San Marino den 23 oktober 2015 i Uddevalla. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRN / Cop 89
I helgen kör Kristian Legiec och de övriga i Malmö City FC igång i Futsal-ligan. Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close