Nyheter

Jägersroprofil gör comeback


Truculent, en av Jägersros stora profilhästar de senaste åren, är på väg att göra comeback.

Kommande tisdag kvalar han på Jägersro tillsammans med sin skötare Sebastian ”Sibbe” Nilsson.

– Vi har tränat honom sedan augusti och han har gått 15/1600 meter som snabbast, berättar tränaren Lars I Nilsson. Han känns pigg och fin och tycker att det är roligt att springa.

Truculent, för ett par år sedan Elitloppshäst, startade senast i oktober förra året. Han vintertränade sedan, men fick muskelproblem när han skulle börja tävla. Istället har han under året verkat som avelshingst, han har betäckt 16 ston varav fjorton är konstaterat dräktiga.

– Jag tror att han kommer att lämna fina avkommor, men han kommer ju att vara en gammal man innan hans avkommor kommer att ge avtryck på tävlingsbanan.

Truculent kommer att gå sitt kval på tisdag och sen bestämmer Lars vad som ska hända i framtiden. Truculent har hunnit bli nio år och bestämmer själv vad som ska hända.

– Han kommer inte att få springa runt i snabbloppen och jaga en matlapp, men om han vill och är fräsch tror jag att han har en del att hämta. Men det är också en häst som tycker att det är rätt tråkigt att gå omkring i en hage och vänta på nästa avelssäsong.

Så här långt i karriären har Truculent startat 47 gånger och tagit 21 segrar, han har tjänat 2,1 miljoner kronor och tagit rekordet 1.09,5.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close