Nyheter

Jubel för Jeppsson


Det blev en klar seger för det svenska förbundskaptensparet Kristján Andresson och Martin Boquist i deras första landskamp. Sverige ledde hela matchen efter bland annat storspel av målvakten Mikael Appelgren. 

Här matchens målbild (med Sveriges siffror först): 3-0, 4-2, 5-3, 9-3, 10-7, 12-9, 14-9 (paus), 17-10, 19-12, 27-14, 30-17 och 34-20 fram till slutsignalens 36-21.

En debutant fanns i det svenska laget, hemmasonen från LUGI, Simon Jeppsson (vänsternia) som fick, hoppa in efter 40 minuter, och till publikens våldsamma jubel blev det två fullträffar.

Bra svenskt försvarsspel, även om det inte blev något riktigt eldprov för de nya försvarskonstellationerna. Där fanns Jesper Nielsen, Max Darj och nya lagkaptenen Jonas Källman i mittförsvaret liksom stundtals också Johan Jakobsson, Fredric Pettersson och Albin Lagergren.

Framåt dunkade skytten Jim Gottfridsson in sex projektiler utifrån och Jesper Nielsen imponerade på linjen med tre fullträffar. Högerkantens Mattias Zachrisson prickade in tre fullträffar under första halvleken medan Niclas Ekberg hann med två bättre, fem mål under andra halvleken.

En komfortabel seger för Blågult som vi nog inte skall dra för stora växlar på. Det lär bli hårdare bud på lördag mot Slovakien, som ju lyckades nå oavgjort på bortaplan mot Ryssland.

En glad förbundskapten Kristján Andresson sade till mediakåren efter storsegern:
–Det är klart det är fantastiskt att vinna med femton mål på hemmaplan. Det blev en jättefin start, och vi kan inte klaga på någonting.
–Vi har gjort en fantastisk insats i kväll, men motståndarna har haft det lite rörigt så det fanns vissa förutsättningar att det skulle bli så här.
–Jag är jätteglad, jag är jättenöjd och laget visar energi. De jobbar för varandra. I andra halvlek tycker jag vi slappnar av och spelar ut. Vi var det bättre laget i dag. Men det är ny match på lördag.
–Vår insats toppenbra, motståndet är jättesvårt att värdera.
–Fantastiskt kul med Simon Jeppsson. Han har varit otroligt duktig de första dagarna med landslaget. Det finns en bra potential i honom, och nu är debuten avklarad. Nu kommer det bli tuffare, med matcher utomlands där seger förväntas.

Matchfakta Sverige-Montenegro 36-21 (14-9)
Målgörare: Sverige: Jim Gottfridsson 6, Jerry Tollbring 5 (1 straff), Niclas Ekberg 5, Jonas Källman 3, Lukas Nilsson 3, Mattias Zachrisson 3, Jesper Nielsen 3, Simon Jeppsson 2, Fredric Pettersson 2, Jesper Konradsson 1, Johan Jakobsson 1, Albin Lagergren 1, Viktor Östlund 1.
Priset till lagets bästa spelare: Jim Gottfridsson.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close