Nyheter

Skyttar på väg tillbaka i H65

Ola Månsson, tränare i H65 Höör, har saknat en riktig niometersskytt i sin anfallsuppställning.

Snart kan han ha två – vilket kan behövas för att vända förlusttrenden.

Jasmina Djapanovic, skyttedrottningen med landslagsmeriter, gjorde sina första spelminuter under säsongen vid förlustmatchen mot Skuru. Men utgick med knäsmärtor efter en kort stund. Magnetröntgen visade dock inget allvarligt.

– Och nu är hon tillbaka på träning och ser bra ut – det är såklart glädjande. En och annan räknade bort henne efter senaste smällen, men hon är återuppstånden från de döda, säger H65-tränaren Ola Månsson.

Vars lag har tre raka förluster – mot Skövde, Skuru och senast Kristianstad.

– Skönt att oktober månad är slut…

En annan skytt som är på väg tillbaka i spel är Mikaela Mässing. Vänsternian som ledde skytteligan när hon 5 februari i fjor drog sönder korsbandet i en bortamatch mot just Västerås. “Ett gigantiskt avbräck, vi har byggt mycket av vårat spel kring just henne” kommenterade dåvarande tränaren Niklas Harris.

Mikaela ”Vivaldi” Mässing gladde få receptionister på resan.
Mikaela ”Vivaldi” Mässing kan snart ta till ton – på handbollsplanen.

– Vi har fem matcher på 14 dagar nu, inklusive Europacupen, och det är inte omöjligt att hon får speltid i någon av de matcherna, med sannolikt är det först efter den perioden som vi räknar med henne på allvar. På gårdagens träning fick hon lämna ifrån sig den västen som gjorde det förbjudet att tackla henne på träning. Nu handlar det om att successivt vänja kroppen och knät för normal belastning. Och att få två starka och rutinerade skyttar i anfallsuppställningen betyder naturligtvis mycket för oss.

H65 spelar under lördagen hemmamatch mot Västerås kl 15.

Christoffer Ekmark

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close