Nyheter

Anton Tinnerholm biter ihop

En match till. Sedan får Anton Tinnerholm vila sin sargade fot.

Han har haft ont i den ända sedan Allsvenskan startade. Den senaste tiden har problemen blivit större och han har fått använda smärtstillande tabletter. I veckan har han avstått en del träningar på grund av smärtor i höger tå och det är högerfoten som krånglat hela tiden.

_ Jag har haft ont mot slutet, det är inget att sticka under stol med.

_ Nu får vi ledigt i två månader och då gäller det att lägga upp ett program och stärka upp de delar jag haft ont i, tå, fotled och hälsena. Så att jag kommer in i försäsongen och känner att jag är okej, säger MFF-backen.

Att spela med smärtorna har fungerat och lär göra det mot Hammarby också.

_ Med adrenalin och tabletter funkar det. Men jag vill inte börja nästa säsong på samma vis.

Mot Hammarby finns en stor morot, att vara med i guldfirarande-matchen, och en liten, att passera Johan Wiland och bli den MFF-spelare som varit på planen i flest antal allsvenska matcher 2016. Just nu har Anton Tinnerholm 28. Samma antal som Johan Wiland nådde innan skadan mot Falkenbergs FF, som satte stopp för säsongen.

_ Jag vill alltid vara på planen. Det kvittar vilken match det är. Sedan är det klart att det är speciellt imorgon med fullt hus samtidigt som vi vet att guldet är klart och att vi kommer att lyfta bucklan. Sedan vet vi ju att vi måste göra en bättre prestation än senast om det ska vara riktigt roligt.

_ Vi ska gå ut och spela utan press med vårt spel och sätta en jävla press på dem. Det saknades i Gävle. Man behöver koppla på det där extra lilla för att kunna vinna allsvenska matcher, så är det bara.

_ Men det var blev bra påminnelse också i Gävle och tar vi Östersund var det en riktig skitmatch. Mot Falkenbergs FF är vi däremot där och gör jobbet från början och då blir allt mycket lättare.

Efter Allsvenskans slut väntar semester och ett lååååångt uppehåll. Nästa tävlingsmatch kommer i mars någon gång.

_ Det är ju inget jag ser fram emot direkt, en evighetslång försäsong.

_ Och rehab. Nu har jag varit i gymmet ett par dagar och det är inget jag jublar högt över. Ge mig en boll och jag kan springa hur långt som helst. Löpband däremot…

_ Landskrona BoIS-förlusten ställde verkligen till det för oss. Vi får lita på att Daniel Andersson fixar ett par bra läger, konstaterar Anton Tinnerholm.

Ole Törner

161027 Malmš FFs Anton Tinnerholm under ett firande med Malmš FF den 27 oktober 2016 i Malmš. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRN / kod LT / 35261
Spel mot Hammarby och Anton Tinnerholm blir den MFF:are som varit med i flest allsvenska matcher 2016. Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close