Nyheter

Dålig plan bakom MFF-skadorna?

Efter sex veckors skadeuppehåll är kaptenen Markus Rosenberg mogen för comeback.

Om det blir från start mot Hammarby IF, eller som inhoppare återstår att se. Troligen chansar MFF inte med honom i startelvan. I vilket fall som helst har han ett par smärtfria träningspass i ryggen.

_ Tre pass har jag gjort utan någon känning. Förra gången var jag för optimistisk och skulle väntat längre. Men nu känns det bra. Sedan är ju alltid frågan hur mycket jag tappat på att vara borta i sex veckor, säger MFF-kaptenen.

Hans skada är långt ifrån den enda MFF drabbats av i år. Mot slutet har skadorna – mest i lår och ljumskar – varit så många att det blivit problem att bemanna bänken. Senast mot Gefle IF hade MFF bara fem avbytare mot tillåtna sju.

Markus Rosenberg betonar att allt ska utvärderas efter säsongen och att det är för tidigt att säga något bestämt varför MFF 2016 dragit på sig så väldigt många fler skador än 2015. Men han kan ändå se två skillnader.

Den senaste tiden har truppen tränat på en väldigt dålig gräsplan, plan 7 som fått ta allt stryk eftersom VM i dragkamp i september totalförstörde plan 6.

_ Plan 7 är en katastrof. När vi idag gick in och genomförde ett matchförberedande pass inne på Swedbank stadion var det som skilda världar. Stadionplanen är så mycket bättre att det blev ett lyft bara att komma in på den.

_ Jag säger inte att det här är hela förklaringen. Men förhållandena har varit så dåliga att ljumskar och annat fått ta mycket stryk. När det gäller ljumskarna tror jag att en stor del av problemen beror på träningsplanen.

En annan sak Markus Rosenberg tycker att klubben bör ta upp i utvärderingen är att laget kanske har tränat för lite!

Förra säsongen innehöll betydligt fler matcher tack vare Europa-spelet. Då anpassades träningen efter det. Med färre matcher borde MFF kanske ha lagt in fler hårda pass när det fanns möjlighet.

_ Vi skulle kanske ha haft fler matchliknande träningspass för att kompensera för matcherna som försvann?

_ Utvärderingen får visa mer om skillnaderna mellan 2015 och 2016, vad som kan göras bättre och om det finns fler faktorer som kan ha haft betydelse. Jag förutsätter att man pratar med alla och att vi gemensamt kommer fram till något bra inför 2017, säger Markus Rosenberg.

Ole Törner

161026 Malmš FFs Markus Rosenberg nŠr laget anlŠnder till Malmš efter att Malmš FF sŠkrat segern av Allsvenskan 2016 och blivit svenska mŠstare efter fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Falkenberg och Malmš FF den 26 oktober 2016 i Malmš. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRN / kod PA / 91512
Markus Rosenberg gillar SM-guld. Men inte träningsplan 7. Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close