Nyheter

Trotjänare tillbaka när H65 vann

H65-Västerås 29-23 (12-10)

H65 Höör vände förlusttrenden genom att besegra Västerås Irsta med 29-23.
Cassandra Tollbring och Marie Wall imponerade mest, samtidigt som två gamla rävar visade att de är på väg tillbaka efter tunga skador: Djapanovic och Linnéll.

Efter en trög start från hemmalaget och underläge 2-3 efter knappt tio minuter vaknade laget till. Marie Wall var den som tog flest initiativ. Dels genom att bryta uppspel och kontra, men även genom sina patenterade niometersskott efter att ha löpt inåt i banan från sin kant. På drygt två minuter gick H65 upp i 5-3.
I det skedet släpptes Jasmina Djapanovic in i matchen, skyttedrottningen som mer eller mindre varit borta från handbollen sedan kvartsfinalserien mot LUGI i våras. Visserligen ringrostig – men ändå ett fruktat vapen på nio meter.
H65 fortsatte att gasa och skapa frilägen, men brände samtidigt det mesta. Gästerna lämnade in två (!) timeouter på fyra minuter för att försöka förändra matchbilden.
Och lyckades.
6-3 blev till 6-6 och senare 8-8.

Men H65 hann med ett litet miniryck i slutet av halvleken. Anna Johansson fick igång sitt skytte och Marie Wall var fortsatt nyttig i kontringar och med sitt mångfacetterade spel. 12-10 i halvlek kunde ha varit mer, men pyromanerna var på gott yrkeshumör och stundvis svarade målvakterna i båda lagen för fina insatser.

I andra halvlek fortsatte matchen att pulsera på liknande sätt.
H65 Höör sprang upp i två-tre bollars ledning, varpå Västerås Irsta jobbade sig ikapp. Gång efter annan. Efter 42 minuter spelade var gästerna även uppe i ledningen igen, 16-17 och 17-18.

Med kvarten kvar ersatte Jannike Wiberg Jessica Ryde i mål. Samtidigt som Djapanovic gjorde sitt första mål för dagen till 18-18. Matchen stod inför ett vägskäl. Och efter att Jonna Linnéll gjort 19-18, sitt första mål sedan medeltiden, så släppte H65 inte greppet igen. Anna Johansson fräste sig fram som ett skenande godståg i nedförsbacke och gjorde 20-18, varpå Cassandra Tollbring följde upp med 21-18.
H65 fortsatte att föra matchen. Med fyra minuter kvar och i 25-22-ledning tog Ola Månsson time out för att kyla ner laget. Några sekunder senare gjorde Linnéll 26-22. Game set and match.

Slutsiffrorna skrevs senare till 29-23 till H65 Höör.
Mycket tack vare pålitliga och erfarna klippor som Marie Wall (sex mål) och Cassandra Tollbring (tio mål), men det går inte att komma ifrån att det betyder en del för laget att få tillbaka inventarier som Jasmina Djapanovic och Jonna Linnéll.

Jonna Linnéll.
Jonna Linnéll.

Värt att notera är att Jonna Linnéll (två mål) startade matchen som etta (tidigare tvåa) i försvaret och högersexa. Men avsluten satt i stolpar och ribba.
– Jag är inte i toppform, men det går långsamt bättre. Det finns mer att ge och jag hoppas kunna komma tillbaka till där jag en gång var. Idag prickade jag både stolpe och ribba innan bollen letade sig in i mål.
Du spelar etta i försvaret nu istället för tvåa?
– Det är kul. Man får göra många val. Jag trivs i den positionen.

Jasmina Djapanovic inledde med två bränn och en utvisning. Sedan blev det bättre i andra halvlek.
– Inte heller min form är på topp, även om man tränat ett tag. Det lär krävas ytterligare ett par matcher innan man är “gamla Nina” igen. En del sitter i självförtroendet, men det handlar om att känna igen sin kropp och situationerna. Knäet mår bra, jättebra faktiskt.

Ola Månsson, vad betyder det att få tillbaka de här två “stofilerna”?
– Inte ett skit!
– Nä, skämt å sido, det betyder ganska mycket. Västerås har ett spel som bygger mycket på kantövergångar och jag hade inte velat ha någon annan i hela landet som etta. Nina gör att vi får ett helt annat spel. Högernio har vi haft flera olika spelare på förut.

Ni har haft en tunn trupp i början av säsongen. Hur står ni er framöver?
– Vi är på väg att bli bättre och bättre. Vi gjorde till och med tolv mål i första halvlek idag (mer än vanligt) där vi var betydligt bättre. Vi ledde med 6-3 efter en kvart och de hade tagit två timeouter. Det säger väl en del.
Ni hamnade i underläge i andra halvlek, 16-17 och 18-19, för att sedan vända?
– Ja, men vi gjorde ingenting annorlunda. Vi försökte bli lite tightare bakåt och smartare framåt. Det räckte.

Nästa uppgift?
– Boden borta på onsdag. Det är ett intressant lag med mycket nytt i sig, vilket gjort att de swingat ännu mer än vi har gjort.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close