Nyheter

En pinne för LUGI i toppmötet

Tight tight tight.
Försvarsstarka LUGI tog emot ett försvarsinriktat Skuru i SHE-toppmatchen och det blev artade sig till en fysisk tuff och målsnål tillställning (19-19).
– Skuru har ju gått ut och sagt att de ska vinna SM-guld, så med tanke på att vi en svag insats så är väl en poäng okej, grymtade tränare Dragan Brljevic.

Första “rycket” kom efter drygt 18 minuter då gästerna tog ledningen med 5-8. Tio minuter senare stod det 8-8 på tavlan. Hemmalagets målvakt Ida Nilsson, som slutat två gånger tidigare i karriären gjorde sin kanske bästa match någonsin – och har uppenbarligen växt en klass under sin första säsong i Lund.
Tidigare LUGI- och H65-spelaren Jennie Linnéll som inlett så starkt i Skuru sedan hon kom dit för några veckor sedan åkte på en axelskada tidigt i första halvlek och tvingades utgå. Ett nackslag för Nackagänget naturligtvis som tappade tempo i sitt niometersspel.
9-9 i paus kändes logiskt.

Det dröjde sju minuter innan Melissa Petrén kunde göra LUGI:s första mål i andra halvlek. Det betydde 10-11 och lagen skulle fortsätta att följa varandra målmässigt. Det bjöds på få tillfällen till kontringar och inget av lagen prioriterade tryckspel.
Med kvarten kvar kunde LUGI springa upp i ledningen. Hanna Blomstrand skördade frukten av ett utgrupperat försvar, kontrade och lobbade in 15-13.
Kort senare var det kvitterat och med tio minuter kvar var det helt jämnt igen, 16-16.

Slutminuterna blev rafflande.
Med tre minuter kvar satte banans främsta aktör Hanna Blomstrand sin sjunde balja för kvällen 19-18 på straff.
I anfallet därpå prickade Skuru stolpen – för att i nästa anfall, sedan Petrén skjutit över samtidigt som hon ruffades hårt, göra 19-19 med 1.30 kvar.
Med 55 sekunder kvar tappade LUGI bollen i sitt anfall och med 36 sekunder kvar tog gästerna time out.
Med 16 sekunder kvar gick Skuru bort sig. Dragan Brljevic löpte som en ståtlig gasell in med time out-kortet. Blomstrand skulle sättas i läge – och hon fick sista chansen. Skottet tog i blocket och var nära att ställa Daglund i Skuru-målet – som likväl kunde rädda.
19-19 alltså. Rättvist får man ändå säga.

– Skuru har ju gått ut och sagt att de ska vinna SM-guld, så med tanke på att vi en svag insats så är väl en poäng okej, grymtade tränare Dragan Brljevic.
Vad tyckte du inte var bra?
– Försvarsmässigt var det okej, men framåt måste fler ta ansvar och leverera. Kring den biten hade jag förväntat mig lite mer.
Vad tycker du om Ida Nilsson i mål, det känns som att hon utvecklats en hel del?
– Jag kan hålla med. Jag tränade henne redan för sju år sedan och har följt hennes karriär. Det är en skolad målvakt som är väldigt jämn.
Men idag visade hon rätt höga toppar?
– Absolut. Hon visar att hon duger på den här nivån.

Ida själv skyggade tillbaka mot den positiva kritiken.
– Äsch, det gick väl bara sådär idag. Jag släppte in ett par för billiga kantavslut.
Men känner du att du utvecklats under tiden i LUGI så här långt?
– Jodå. Speciellt är det skillnad på träningarna. Där är det mycket tuffare och mer utmanande. Det är klart att man blir bättre då.
En poäng mot Skuru idag. Nöjd eller missnöjd?
– Vi får vara nöjda. Vi borde haft två poäng, det kunde blivit noll med minuten kvar…

Dagens tristaste: Blott 306 personer personer såg två av landets bästa handbollslag göra upp. Vad håller Lundaborna på med? Är de inte idrottsintresserade? Skräpning!
Dagens tristaste 2: Skurucoachen Svarvén är tveklöst den gnälligaste av gnälliga handbollstränare. Onyanserad, högljudd och på gränsen till genant, om man tar bort “på gränsen till”.

Dagens bästa: Hanna Blomstrand agerade som en chef. Som vanligt. Millimetrar från att avgöra i slutsekunden.
Dagens bästa 2: Ida Nilsson plockades in som en ifrågasatt ersättare för trotjänaren Emma Friberg, men visade nu att hon hör hemma i ett topplag i SHE.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close