skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Mackan älskade tifot

När Markus Rosenberg kom in på Stadion för att starta guldfirar-matchen mot Hammarby på bänken möttes han av ett majestätiskt tifo med honom själv som huvudperson.

_ Det var häftigt. Det kommer jag att minnas länge, eller för alltid. Jag hade inte fått någon förvarning om det så det kom lite som en chock. Riktigt härligt.

_ Extra skönt därför en sådan här dag att kunna göra två mål och bjuda tillbaka när de gjort ett sådant tifo.

Och du kände igen bilden?

_ Ja, det är ju AIK. Det minns vi alla…

_ En speciell match det också. mer avgörande när vi säkrade guldet i sista omgången.

Kan du jämföra det här guldet och det förra?

_ Alltid svårt. De delar förstaplatsen kan man säga. jag trodde att det första skulle kännas annorlunda, att det skulle vara lite mer speciellt. Men det här andra är lika mycket glädje och lika speciellt.

Förändrar det här dina planer för framtiden?

_ Egentligen inte. Jag har ett år kvar och det här året har varit skadefyllt så jag hoppas kunna hålla mig betydligt mer frisk nästa år. Så får vi se när vi står här efter nästa år hur kroppen känns. Jagg tror att det är ganska skönt att kunna förbereda sig mentalt på att det är den sista säsongen. Då kan man krama ur ännu mer kraft och ännu mer poäng och nytta för laget.

_ Hänger det bara på huvudet hade jag kunnat spela hela mitt liv i Malmö FF. Men det gäller att klara det fysiskt också.

Efter att ha varit borta på grund av skada ända sedan matchen mot HIF tyckte Markus Rosenberg att det var skönt bara att få beträda planen. Att det sedan blev två mål och en chans att lyfta pokalen ute på Swedbank stadion-gräset gjorde matchen till ett minne för livet.

_ Klart att jag hade velat komma tillbaka lite tidigare. Men nu är det bara att njuta och ta lite semester. Och det gick ju rätt bra idag, konstaterade Markus Rosenberg och lade upp ett äkta tifo-leende.

Ole Törner

161106 Malmš FFs Markus Rosenberg jublar fšr SM-guldet med pokalen efter fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Malmš FF och Hammarby den 6 november 2016 i Malmš. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRN / kod LT / 35264
Mackan med Lennart. Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close