Nyheter

Mästerlig avslutning av mesta mästarna

Matchrapport:
Malmö FF – Hammarplast 3-0 (1-0)
Publik: 21719

Malmö FF avslutade säsongen med att smidigt besegra Hammarby IF med 3-0.

Markus Rosenberg signerade säsongen med två vackra fullträffar på en nästan fullsatt Swedbank Stadion.

Efter 45 minuters underhållande läktarhets inledde visserligen gästerna friskt, men det var MFF som skapade första heta chansen när Pappa Konte porlade fram på sin flank. Ur snäv vinkel förväntade sig de flesta ett obligatoriskt snett-inåt-bakåt-pass, men Pa drog till själv. I krysset/stolpen! Synnerligen synd, det hade varit en hyfsad första pärla i Allsvenskan…

Efter 13 minuter var det ytterst nära igen. Jeremejeff sprang sig fri och kunde rullat in bollen, men valde att chiplobba till Berget som löpt med. Den senare fick dock för snäv vinkel och ledningskassen fick vackert vänta.

Till den 29:e minuten. Mattias Svanberg lattjade med två deltagare i grönt och mejades ner strax utanför straffområdet med frispark som följd. Yotun slog den flack och hårt mot Jo Inge Berget, som känsligt skarvade kulan i bortre gaveln. 1-0.

I 43:e minuten utbrast Ole Törner intill mig “Mattias Svanberg är vår nästa stora internationella stjärna”.
4-5 sekunder fick den unge matrosen fritt läge till vänster i straffområden, men placeringen av bollen gick precis utanför stolpen.

Fösta halvleks höjdpunkt var annars när MFF-publiken, inte bara klacken utan hela arenan, sjöng sin “Antal SM-guld-ramsa”. Tonartshöjningen vid nitton var sannerligen något annorlunda. Bara Bergets mål och Brorssons magiska Maradona-raid gav liknande utslag på decibelmätaren.

Allt därefter var bara en enda nedräkning.
Inte till slutsignalen – utan till Rosenbergs byte. Vilket skedde i den 70:e minuten.

161106 Malmš FFs supportrar har ett tifo med en bild av Markus Rosenberg infšr fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Malmš FF och Hammarby den 6 november 2016 i Malmš. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRN / kod LT / 35264
Tifot i världsklass.

En kvart senare tog han ner bollen på bröstet efter en svepande crossdjupledare från nyss inbytte Tobias Sana. Med full kontroll på kropp och boll drog Mackan till med en stenhård vänstervrist – rakt upp i nättaket till 2-0.
Och tro inte att han var klar…
Minuten senare bröt MFF ett uppspel, Supermackan löpte sig fri och drog in 3-0 i den 90:e minuten. Ett mästerligt avslut av en sann mästare – i föreningen som är de mesta mästarna.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close