Nyheter

Han tar över Kvarnby

Efter att ha varit huvudtränare för Åkarps IF under den nyss avslutade säsongen tar Ulf Jansson över som huvudansvarig tränare för Kvarnbys IK:s herrar för 2017 års säsong.

Med flera framgångsrika år som tränare i division 3, 4 och 5 ser Ulf fram emot uppdraget att till kommande år göra sin första säsong som huvudtränare i Kvarnby IK och division 2. – Målsättningen är att utveckla spelarna både som individer, men även som kollektiv säger Ulf Jansson.

Kvarnby IK är stolta och väldigt glada över att presentera Ulf Jansson som ny huvudtränare för klubbens herrlag. Detta blir den 45-åriga Barabons sjätte tränaruppdrag i karriären på de 15 år som han har hunnit avverka som tränare. Ulf påbörjar sin anställning redan idag, måndag den 7 november, när han för första gången ska få träffa herrlagstruppen. Under 15 år som tränare har han hunnit med sex säsonger i Arlövs BI, två säsonger i Svedala IF, tre säsonger i Staffanstorps GIF samt två sejourer på två säsonger vardera i Åkarps IF. Det har bland annat blivit tre seriesegrar (div 5 med Arlöv samt div 4 med både Svedala och Åkarp) och ett par lyckosamma säsonger i division 3 med Staffanstorp.

Nu senast var han nära att på nytt föra Åkarp uppåt i seriesystemet men i kvalserien mot bland annat Hyllie och BK Flagg räckte laget inte hela vägen fram och efter säsongen gick Ulf och Åkarp skilda vägar.

– Det är givetvis spännande att få möjligheten att träna ett division 2-lag eftersom man vill vara så högt upp som möjligt i seriesystemet! Dessutom fick jag ett väldigt bra intryck av föreningen när jag träffade dem, alltså var det ett enkelt beslut säger Ulf Jansson på frågan varför han har valt att skriva på för Kvarnby IK.

– Vi är mycket glada över att knyta Ulf till oss, säger Ann Åhman ordförande i Kvarnby IK.
Kvarnby IK ser fram emot ett spännande samarabete med den nya huvudtränaren, Ulf Jansson, där vi tillsammans ska jobba efter klubbens bästa och fortsätta bedriva en välskött seniorverksamhet med strävan efter att fostra och utbilda egna ungdomsspelare till seniorspelare så långt det är möjligt.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close