Nyheter

“Jeremejeff ingen startspelare”

Vår VD Robert Persson har vässat pennan och levererat en MFF-krönika.

Idag handlar det om mästarlagets anfallsdel.

En offensiv reflektion av Malmö FF!
Att vinna allsvenskan med 6 poäng, och göra 60 mål kan egentligen inte beskrivas med något annat än att säsongen totalt sett varit otroligt lyckad och väl genomförd. Ett tydligt statement att Malmö FF inte bara tagit steget in i 2010 talets dynasti utan har goda förutsättningar att förlänga den samma.
Med det sagt tycker jag att det finns en del saker att lyfta fram, så häng med i mitt resonemang så får vi se om ni delar mina tankar!

Jeremejeff som kom till MFF ifrån BK Häcken har så mycket mer att bevisa för att få vara en startspelare än vad han behövt göra hittills. Matchen mot Hammarby igår var bara ännu ett bevis på att han i min bok egentligen borde vara långt ifrån startspelare i Malmö FF. Och det blir så tydligt när Markus Rosenberg kommer in och tillsammans med Berget bildar Allsvenskans vassaste anfallspar!
Låt vara att Jeremejeff halkat in på ett bananskal. Med skador och avstängningar och inte minst en tunn anfallsbesättning efter försäljningen av Kjartansson, har Alan Kuhn i princip varit tvungen att spela honom. Men kraven måste vara högre än det som presteras av en startspelare på en av två anfallspositioner i Malmö FF.

Jag tänker då inte på Rosenbergs mål som gjordes igår, vilket i sig är två fantastiska fotbollsupplevelser, utan på hans inställning, attityd och kroppsspråk på plan och hur tydligt Mackan visar var och hur han löper. Jag tänker på hur Mackan och Berget tillsammans löper sönder mer av Hammarbys försvar på 20 minuter än vad Jeremejeff gör på tre allsvenska matcher tillsammans.

160912 Malmš FFs Markus Rosenberg och Alexander Jeremejeff under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Malmš FF och IFK Gšteborg den 12 september 2016 i Malmš. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRN / kod PA / 91482
Markus Rosenberg och Alexander Jeremejeff står olika högt i kurs hos krönikören.

Med Jeremejeffs storlek och ålder (23år) måste det vinnas mycket mer dueller. Bolltapp vid mottagningar och förstatoucher bör minskas avsevärt. Han måste löpa betydligt fler meter och trots den poängskörd han har måste han jobba upp en större effektivitet framför mål. Han har helt enkelt inte blivit den starka uppspelspunkt och bollhållare som han borde vara med sina fysiska förutsättningar.

För att vinna Malmöbornas kräsna och kunniga fotbollsgunst måste han visa betydligt större och mer hjärta, skärpa till sin valpiga attityd och visa med tydlighet att han skall kunna vara aspirant på en av startplatserna 2017.
Förebilderna i Malmö FF är dessutom så många att intrycken han behöver ta till sig finns på varje träning. Det finns en tydlighet hos kapten Rosenberg såklart, hemvändaren Safari, maskinerna Tinnerholm och Berget men även i ungdomar som Brorson, Rakip och till viss del även Svanberg som bara är 17år. Samtliga är spelare som förstått vad som krävs i Malmö FF vad gäller inställning. Klarar man inte av konkurrensen ändå, är det en annan sak!
När nu Pavel Cibicki dessutom kommer hem till Malmö borde Jeremejeff ta sig rejält i kragen för att vara med och konkurrera.
Slutsatsen i min offensiva reflektion är att beroende på om Kuhn och tränargänget ser Berget som en yttermittfältare istället för en av allsvenskans vassaste anfallare kommer det troligtvis att behövas förstärkning med riktig spetskompetens sidan om Markus som är självskriven så länge han är hel för att kunna rotera spelare under ett år med ev. Europaspel.
Rosenberg och Berget är seriens vassaste anfallspar, med Jeremejeff sidan om sig är dom inte det!
Robert Persson

Robert Persson, VD Skånesport.se Foto: Lars Dareberg
Robert Persson, VD Skånesport.se
Foto: Lars Dareberg

Relaterade artiklar

Back to top button
Close