Nyheter

Thern till Landskrona BoIS

Landskrona BoIS missade att nå Superettan i år.
Men 2017 ska det ske.
Som en del i den satsningen har klubben nu anställt ingen mindre än Jonas Thern.

– Det är mycket glädjande att vi lyckats knyta Jonas Thern till oss. Han kommer att fungera som en mentor till vår huvudtränare Agim Sopi. Agim kommer att få Håkan Svensson som assisterande tränare och Håkan har ju jobbat med Jonas Thern tidigare på fotbollsgymnasiet i Osby, säger Gabriel Munck, ordförande i Landskrona BoIS.
Jonas Thern är anställd på deltid med start inom kort.

Den forne stormålvakten Svensson kommer inte att ersätta redan befintlig målvaktstränare i klubben.
– Oavsett vilka målvakter vi har till nästa säsong så kommer de att ha väldigt bra tränare. Eftersom i princip hela laget sitter på utgående kontrakt så är det lite känsligt, vi har kontraktsförhandlingar med både utespelare och målvakter just nu.

Förutom att stötta tränarparet kring det fotbollsmässiga så kommer Jonas Thern, som ju nyligen även blev en del av Janne Anderssons ledning i fotbollslandslaget, att arbeta med Landskrona BoIS ungdomssektion.
– Jonas är en av landets bästa talangutvecklare. Naturligtvis hoppas vi att det kommer att vara betydelsefullt för klubben att ha en sådan person som kan hjälpa våra ungdomstränare att få bättre kvalitet.

Gabriel Munck tror även att Thern-värvningen kan betyda en del intressemässigt för BoIS.
– Det finns ett genuint intresse för BoIS redan. Nu lär det växa även hos sponsorer och publik vilket även innebär att kravbilden ökar. Vi missade att gå upp i Superettan den här säsongen. Nu känner vi att det är dags nästa år.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close