Nyheter

Pantern lät Timrå krypa ur säcken

Matchreferat:
IK Pantern-Timrå IK 1-2 (efter straffar)

Pantern var knappt fyra minuter från att välta omkull serieledande Timrå.
Men till slut fick man nöja sig med blott en poäng efter en långdragen straffläggning.
– Surt som fan. Vi hade dem i säcken, frustade Dennis

Första perioden var en märklig tillställning. Den tog bara 26 minuter att spela effektiv tid, inklusive power break, och saknade nästan helt avblåsningar. Tyvärr, ur en underhållningsaspekt, saknade den dessutom nästan helt målchanser – inte en utvisning noterades heller.
Möjligtvis hade Timrå lite enklare att etablera tryck i anfallszon, men det berodde flera gånger på relativt enkla misstag från Panternspelare. Periodpausen var således välkommen och 0-0 var logiskt.

Knappt två minuter återstod av den andra perioden, där Pantern från start visade bäst tåga, när Patrik Blomberg skrinnade sig fri. Två Timråspelare mejade ner honom – med straff som påföljd.
Backen Johan Björck fick ansvaret och valde att inte klydda till det. Ett par distinkta skär, ett rejält slagskott och 1-0 var ett faktum. Är man äldst i gänget (32) så vet man bättre än att fjanta till det med dragningar och axelfinter och sådant. Pang på bara. Att det inte fungerade i straffläggningen en timme senare lägger vi åt sidan nu…

I den tredje akten inleddes omgående Timrås jakt på en kvittering.
Men Tex i buren var lika lugn och stabil som vanligt och klacken var lika bindgalen som vanligt.
Pantern fick chansen att stick upp fler gånger nu när serieettan trycks på och Sebastian Dyk fick ett fint tillfälle efter 48 minuter att punktera matchen i ett två-mot-en-läge, men Johan Mattsson i Timråkassen var stabil.
– Vi hade verkligen chansen att döda matchen där med ett 2-0-mål. Vi hade ytterligare någon omställning som var nära att resultera, säger Dennis Persson – som framgångsrikt slagit sig in i laget efter att ha plockats in från Kristianstad i somras.

Först efter fem sjättedelar av matchen kom den första utvisningen. Andreas Söderberg fick lite svårigheter i trycket – och Timrås dörr in i matchen öppnade sig. Tex stängde dock igen den med full kraft efter flera vassa ingripanden.
Då åtminstone.
För skyttegravshockeyn sista fem minuterna höll inte.
Med knappt fyra minuter kvar kunde Timrås Elias Pettersson helt friställd och med gott om tid på sig placera in kvitteringen.
Rättvist?
Tja, skottstatistiken 4-20 i tredje perioden säger väl en del…

Tre-mot-tre spelet i förlängningen var tre minuter gammal när Emil Sandins skridskoåkande resulterade i ett numerärt överläge.
Den perfekta chansen att ta hem bonuspoängen… Pantern fick spela med fyra man, Johan Björk fortsatte att mata slagskott, men någon utdelning fick man inte. Istället gick det till straffar, där alltså Timrå drog det längsta strået.
– En poäng mot topplagen Bofors och Timrå kanske känns okej imorgon, men inte nu. Idag kunde vi haft tre poäng. Men det viktiga är att vi ger oss själva chansen hela tiden och gör vad vi ska ute på isen.

Känner du att Ni fått mer respekt som lag nu när tabellen börjat få ett ansikte?
– Ute på isen kanske, men utanför den är det nog fortfarande många som inte ser oss som ett lag som slåss om kvalplatser uppåt.
Och för din egen del har du fått två “fasta” kedjekamrater i form av sebastian Dyk och Mattias Persson i andralinan…?
– Precis. I början av säsongen blandades det lite, men nu känns det stabilt och för egen del känns det bättre för varje match.

Staffläggningen:
Timrå: Dahlén – mål.
Pantern: Blomberg – mål.

Timrå: Lööke – bränn.
Pantern: Mattias Persson – totalbränn…

Timrå: Pettersson – mål.
Pantern: Sandin – mål.

Timrå: Dahlén – bränn.
Pantern: Björk – bränn.

Timrå: Pettersson – bränn.
Pantern: Sandin – bränn.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close