Nyheter

Raka rör med Madsen, del 6

Den här veckan summerar vi Allsvenskan tillsammans med förre MFF-ordföranden Bengt Madsen. Han får bland annat utse bäste spelare i respektive lagdel och sätta betyg på säsongen.

Fråga 1:

Vilket betyg vill du sätta på MFF:s säsong på en skala 1-5?

_ Om jag koncentrerar mig på SM-guldet måste det tveklöst bli 5. Men då får man se det isolerat för sammantaget har vi haft en obalans i prestationen som inte kan motivera ett högre betyg än 3.

_ Då tänker jag både på Svenska cupen och de dåliga insatserna mot de sämre lagen. Att förlora mot så många av bottenlagen är inte okej om man ska kalla sig fullblodsproffs i MFF. Så är det bara.

Fråga 2:

Ärligt, vad visste du om Allan Kuhn innan han plötsligt blev aktuell som tränare i MFF?

_ Ingenting! Absolut ingenting förutom att jag hade sett honom i Örgryte och då flyktigt hälsat på honom. Jag blev överraskad av tränarvalet och att han ville ta det. MFF är ju inte världens enklaste jobb och han hade rätt liten erfarenhet, särskilt internationellt. Men det blev ju guld. Och eftersom man så snabbt rest sig från dåliga matcher och förluster är det något man måste ha gjort tillsammans i omklädningsrummet.

_ Han brinner för sitt jobb och jag har aldrig sett en MFF-tränare som sprungit så mycket fram och tillbaka och skrikit under matcherna. Det är ju rätt roligt för spelarna kan knappast höra ett skit av allt han gormar. Undrar om han vet om det? Men det är kanske mest för att få ut sin egen energi?

Finns det någon annan MFF-tränare han påminner om där?

_ Roy Hodgson skrek också och blev förbannad. Inte minst när Janne Möller inte sköt ut bollen utan kastade eller rullade den. Då blev han tokig. Fast det sket spelarna i, de gjorde som de ville ändå.

Fråga 3:

Utse säsongens mest värdefulle spelare för sitt lag i Allsvenskan.

_ Idag tar jag vår Johan Wiland som den mest värdefulle. Vilken revansch han fått på dem som kritiserade honom. Han är stabilast och bäst i Allsvenskan, för Andreas Isaksson har inte spelat så mycket i serien.

Fråga 4:

MFFs bäste målvakt, försvarare, mittfältare och anfallare.

Målvakten blir givetvis då också Wiland. Vår lille dansk Anders Christiansen är den bäste mittfältaren med sitt mod att gå framåt och ta sig in i straffområdet samtidigt som han är bra bakåt. Anfallaren är naturligtvis Markus Rosenberg och försvararen Kari Arnason när han är hel och frisk.

Fråga 5:

Vad är det mest positiva med årets Allsvenska, om vi undantar MFF?

_ Östersunds FK. Tveklöst.

_ Både deras tränare och lagets spel. Att se Östersund har varit härligt och Graham Potter måste haft en röd tråd sedan länge där han jobbat med att bygga upp spelet och hitta spelare som passar in i det. Ta bara Saman Ghoddos, som vi och de andra lagen här nere missade trots att han är från Malmö. Nu var han hur bra som helst mot oss. Jag är dessutom imponerad av hur många snabba spelare Östersund har, även i backlinjen. Ska vi konkurrera internationellt måste vi öka snabbheten!

Ole Törner

bengt-m

Relaterade artiklar

Back to top button
Close