Nyheter

Rosengårds Solskjaer slog till igen

FC Rosengårds egen super-sub slog till igen. Med två mål såg Granit Sherifi till att laget kan resa upp till Trollhättan och ha en 2-1-ledning att gå på när division 1-kvalet ska avgöras.

När FC Rosengård nyligen slog IFK Uddevalla med 3-0 var det Granit Sherifi som gjorde det sista och absolut nödvändiga målet som förde laget vidare till den avgörande kvalomgången.

Det målet kom tre minuter in på tilläggstiden och då hade den snabbe anfallaren varit på planen i lite mer än en kvart. Mot FC Trollhättan byttes han in vid ställningen 0-1 och vände matchen.

1-1 kom på en retur på en straff som Mohamed Ramadan inte slog bättre än att målvakten kunde rädda och 2-1 tryckte han dit från nära håll sedan Trollhättanförsvaret klarat det första avslutet.

_ Inte mina svåraste mål i karriären kanske, men jag försöker alltid hålla mig framme och på straffarna går jag på att det kan komma en retur.

_ Bra att vi vann. Vi ska bara komma ihåg att det återstår en match och att vi måste göra massvis med jobb till innan något är klart, sa Granit Sherifi och skrattade när han fick höra att tränaren Malik Sesay kallat honom för FC Rosengårds egen Solskjaer.

_ Helst vill jag ju starta. Men jag respekterar tränarens beslut.

Inför lördagens retur i Trollhättan kommer FC Rosengård att förbereda sig på bästa möjliga vis. På torsdagen genomförs en lätt träning och sedan åker laget upp redan på fredagen.

_ Vi tränar på matcharenan klockan 19.00, sover över och sedan är det match klockan 14.00 på lördagen, berättade Malik Sesay.

I den matchen är FC Trollhättans lagkapten Tommie Veljovic avstängd. Han blev utvisad ett par minuter före pausen på Malmö IP sedan han ofrivilligt sparkat FC Rosengårds-spelaren Dino Mesic i huvudet. Mesic fick ett djupt jack i skallen, men spelade resten av matchen med ett stort bandage kring hela huvudet.

När domaren Granit Maqedonci från Helsingborg blåst av efter 90 + 3 minuters spel körde man dock snabbt iväg Mesic till sjukhuset.

_ Han behövde sys och blev dessutom snurrig och illamående i omklädningsrummet. Vi får se om han kan bli tillgänglig till returen, konstaterade Malik Sesay.

Utvisningen var klar, men det var först när den assisterade domaren påpekat att två dubbar i huvudet och blodflöde är rött kort som Granit Maqedonci ändrade det gula kortet han först visat till ett direkt rött.

_ Utvisningen påverkade matchen. FC Trollhättan spelade inte som vi hade trott efter kartläggningen, med långa bollar och inlägg, utan mer som oss med att hålla i bollen. Det fick de svårare att göra efter utvisningen.

_ Han som åkte ut var dessutom bra, kanske deras bäste spelare. Vi får se hur det påverkar matchen i Trollhättan. De fick ett viktigt bortamål, men vi vann och det är ju bättre, påpekade Malik Sesay.

Bäst i FC Rosengård var Adnan Gerzic.

Ole Törner

140915 Granit Sherifi frŒn RosengŒrd blir arg dŒ han inte fŒr en straff under matchen mellan LB07 och RosengŒrd den 15 September 2014 i Malmš Foto: Emil Malmborg / BILDBYRN / Cop NR 125
FC Rosengårds Granit Sherifi, till vänster, har nu på kort tid gjort tre viktiga mål som inhoppare i kvalt till division 1-fotbollen. Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close