Nyheter

Cupfest blir avslagen U19-match


Cupmatchen mellan nyallsvenska LB07 och FC Rosengård som skulle blivit en Malmöitisk damfotbollsfest förvandlas nu till en undangömd U19-match.
– Vi vet inte ens om vi ska ha kiosken öppen, säger LB07:s sportchef Johan Andersson.

Först var det tänkt att LB07 och FC Rosengård skulle spelat sin cupmatch på Limhamns IP i oktober. Men båda lagen hade toppstrider i Allsvenskan respektive Elitettan att fokusera på.
Så de ansökte om ett nytt speldatum och fick lördagen den 12 november. Nu till helgen alltså.

Problemet?
LB07 har inga spelare och FCR kommer hem från kvällens Champions League-match i Prag under fredagen.
– Vi ville spela matchen på söndagen alternativt i februari, men fick avslag från Svenska Fotbollsförbundet, suckar Johan Andersson.
Som tvingas till en drastisk laguttagning.
– Eftersom vi inte har tolvmånaderskontrakt så saknas sammanlagt tolv spelare i A-truppen. Även tränare Sven Sjunnesson är otillgänglig på grund av en tränarutbildning. Därför har vi idag beslutat att ställa U19-laget på plan. Ett lag som egentligen har en annan cup att tänka på samtidigt…

Och arrangemanget i sig?
– Från början var det tänkt att bli en stor grej som kunde dra mycket publik. Nu vet vi inte ens om vi ska ha kiosken öppen…
– Vi kommer inte att marknadsföra den alls. Tyvärr kan vi konstatera att det var fel av oss att vara tillmötesgående första gången när det inkom önskemål att flytta matchen. Det straffar oss nu.
Vilket lag som FC Rosengård kommer att ställa upp med är högst oklart. Klubbens sportchef Therese Sjögran svarar i ett SMS på den direkta frågan:
“Vi spelar en viktig match ikväll så just nu har jag inga kommentarer om cupmatchen i helgen”.

Matchen är tänkt att spelad på Limhamns IP, vars skick under torsdagen var allt annat än bra.
– Det finns ju ingen jordvärme, så vaktmästarna får väl salta och göra i ordning den så gott det går.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close