Nyheter

Sjunnesson fortsätter i LB07

Det blir Sven Sjunnesson som fortsätter att träna LB07 när de tar steget upp i Allsvenskan.
Under torsdagsmorgonen presenterade klubben på en presskonferens sin nya ledarstab.

Sven Sjunnesson kommer att fortsätta sin halvtidstjänst som ungdomsansvarig i klubben. Tillsammans med Otto Persson (tidigare BK Höllviken) kommer Sjunnesson att vara ansvarig för damernas A-trupp som han varit med och format i flera år.

– Jag är stolt och glad för förtroendet. Jag känner Otto som tidigare, en god pedagog med förmågan att utveckla unga spelare. Vi tänker fotboll på samma sätt, säger Sven.

– Det ska bli väldigt kul att börja det här jobbet. Jag har följt klubben i många år och tror att man har lärt sig läxan från senast när herrlaget stod inför en elitsatsning, säger Otto som även är “plastpappa” till Olivia, Anna och Julia Welin och har tränat dessa i mer eller mindre hela deras uppväxt.

– Vi har sökt på olika platser och vill ha personer som kan lotsa det här laget i rätt riktning. Till slut kom vi fram till att det här var det bästa alternativet, säger styrelseordförande Nicklas Larsson.

Just nu pågår lagbygget inför premiärsäsongen i högsta serien.

– Vi har kommit en bra bit på vägen och kontrakterat flera viktiga nyckelspelare som var med och tog upp laget, säger klubbchef Johan Andersson.

Sven Sjunnesson är noga med att poängtera att det är med redan existerande trupp som arbetet med att etablera sig i Allsvenskan.

– Ska vi förstärka så är det med spelare som är etablerade i Allsvenskan eller på liknande nivå. Jag har svårt att se att många spelare i Elitettan eller som varit avbytare i Allsvenskan som skulle platsa hos oss. Därför tittar vi på närområdet och det är främst försvarslinjen som kan behöva förstärkas. Den här säsongen har vi varit en aning naiva kring det, menar Sven.

Sara Andersson och Fia Pettersson lägger ner sina spelarkarriärer för civila arbeten.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close