Nyheter

Hopp om bättring i Eslövs AI

Skadeproblem har gjort att Sveriges överlägset bästa bordtennisklubb Eslövs AI fått kämpa ur underläge i början av säsongen.

Andremannen Robert Svenssons rygg har krånglat och laget har förlorat två av de tre inledande matcherna i gruppspelet i Champions League och i Pingisligan får man hittills nöja sig med en fjärdeplats efter fyra omgångar.

Men nu är Robert Svensson på väg tillbaka.

_ Han är faktiskt i träningshallen just nu och har börjat bolla och det är mycket bättre med hans rygg. Målsättningen är att han ska vara tillbaka till nästa Champions League-match, berättar tränaren Peter Andersson.

Den spelas hemma mot serieledaren Pontoise Cergy torsdagen den 24 november.

_ Pontoise har vunnit allt hittills. Men vi har inte ändrat målsättningen att avancera från gruppspelet. Varje match, set och boll kommer dock att bli viktig. Förra säsongen såg vi hur jämnt det kan bli och hur lite som kan avgöra.

Peter Andersson betonar dock att man inte ens överväger att chansa med spel för Robert Svensson.

_ Vi hade redan kunnat sätta in honom. Magnetröntgen visade att han har en liten utbuktning på en disk. Vårdar man en sådan skada blir det bra, men om man chansar kan det sluta med ett diskbråck.

_ Och det vill vi minst av allt. Vi räknar med att Robban ska spela för oss i tre-fyra år till och då är det tålamod som gäller.

När Robert Svensson varit skadad har stortalangen Truls Möregårdh gått in och spelat. Han är född 2002 och bäst i Europa i den åldersklassen, men i Pingisligan är det fortfarande tufft för honom och i Champions League går det inte att kräva något mer än att han ska göra sitt bästa.

_ När vi spelade mot UMMC i Jekaterinburg i Ryssland förra veckan mötte han spelare som är rankade 25 och 28 i världen. Han var nära att ta set och när vi mötte Gdansk tog han det första setet mot Kaii Yoshida och ledde i det andra med 7-3. Tyvärr vände Yoshida till 3-1.

_ Men han vann en match mot Kävlinge i Pingisligan även om den inte räknades och en mot Söderhamn. Att han får chansen att spela så mycket är dessutom givetvis oerhört viktigt för hans utveckling, påpekar Peter Andersson.

Till den senaste matchen i Pingisligan, borta mot Söderhamns UIF, åkte Eslövs AI-truppen direkt från Ryssland. 3-3 var ett godkänt resultat mot en svår motståndare och Truls Möregårdh vann i tre raka över Simon Berglund.

I de övriga tre pingisligematcherna har EAI besegrat BTK Rekord och BTK Kävlinge med 4-1 och förlorat med samma siffror mot Falkenbergs BTK.

_ Vi har egentligen gjort tre bara matcher och bara ett bottennapp, mot Falkenberg. Fast då hade vi ännu större problem i och med att Daniel Kosiba spelade med en ömmande axel. I Pingisligan ligger också målet fast. Vi ska helst vara bland de två bästa och ta sats mot slutspelet, konstaterar Peter Andersson.

Nästa match i Pingisligan är Skånederbyt borta mot Österlens BTK måndagen den 21 november.

Ole Törner

160523 Eslšvs Robert Svensson jublar mšter Halmstads Rabian kerstršm under SM-final tre i bordtennis mellan Eslšv och Halmstad den 23 maj 2016 i Eslšv. Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRN / COP 115
Robert Svensson har saknats i EAI-laget, men snart är han tillbaka. Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close