Nyheter

Månsson blir Förbundskapten – igen

Ola Månsson, tränare i H65 Höör, har tidigare kombinerat sitt jobb som klubblagstränare med att vara förbundskapten för det framgångsrika U-landslaget födda 1996/1997.
Nu när de spelarna har blivit seniorer väntar ett nytt U-landslag – flickor 18 (födda 98-99).

Idag leds U18-truppen av Jonas Larholm och det är tillsammans med honom som Ola Månsson kommer att bilda förbundskaptenpar. I truppen finns skånska profiler som Julia Olsson, Olivia Löfqvist och Hedda Wollmark i LUGI. Och kanske framför allt en av Sveriges största talanger på länge; Hannah Flodman i Västerås. I somras slutade laget sexa i VM i Slovakien. Närmast väntar ett EM-slutspel under 2017.

Månssons tidigare U-landslag har till kommande EM-trupp slussat in tre spelare i A-landslaget. Hanna Blomstrand, Olivia Mellegård och Emma Fernis.
– Det ska bli väldigt spännande och kul. Jag har inte jobbat tillsammans med Larholm tidigare, men har följt hans landslag och spelarna i laget – och även de spelare som legat på gränsen till att komma med, säger Ola Månsson.

Du har lett flicklandslaget födda 96/97 sedan 2011.
– Ja, men de är ju gamla tanter numera. Tiden är kommen att börja jobba med ungdomar igen, säger Månsson med ett skratt.
– Skämt åsido så har det varit en fantastisk rolig och utvecklande tid och jag ser verkligen fram emot att jobba med ett nytt landslag.

Landslaget med flickor födda 96/97 tog sin största skalp i EM 2013 när man tog guld. Det har även blivit U18-brons i OS 2014 och brons i U19-EM 2015. Vid EM-segern fanns sex skånskor med i laget: Julia Bardis (Eslöv), Hanna Blomstrand och Elinore Johansson (Lugi) samt Emma Rask, Anna Johansson och Julia Sandell från H65 Höör (Sandell numera korsbandsskadad *2 i Eslöv).

Sedan tidigare är Niklas Harris (senast i H65) förbundskapten för det nya U16-landslaget – som i slutet av november spelar sin första större turnering – i Portugal.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close