Nyheter

Pantern lånar tillbaka poängkungen från Frölunda

Pantern har kommit överens med Frölunda om att låna Erik Nyström resten av säsongen.

_ En stor förstärkning som verkligen kan hota motståndarna och att Frölunda ställde upp på att låta lånet löpa hela säsongen gör det givetvis ännu bättre, säger IK Pantens sportchef Joakim Tillgren.

Att Nyström kan spela bra i IK Pantern har han redan visat.

Förra säsongen var det hans fina spel för Kirsebergsklubben som gjorde att han fick ett kontrakt med Frölunda i SHL. På 48 matcher i Allsvenskan gjorde han 18 mål och 19 assist, totalt 39 poäng.

Därmed toppade han poängligan hos succé-nykomlingen.

I september lånade Pantern tillfälligt tillbaka honom när skadeläget var besvärligt och han spelade fyra matcher innan han också blev skadad, i knäet.

_ Borta mot Timrå gick han sönder och sedan har han jobbat med rehab, som han skött uppe i Göteborg med Frölunda. Men nu är han helt frisk och ska kunna spela i hemmamatchen mot Mora på onsdag, säger Joakim Tillgren.

Samtidigt som det blev klart att 23-årige Erik Nyström lånas in kom Pantern överens med Kristianstads IK om att låna ut Thom Flodqvist.

Han behöver speltid och har haft svårt att slå sig in i laget efter att ha missat hela inledningen av säsongen. Redan i träningsmatchen mot Malmö Redhawks bröt han foten.

_ Först borta i sex veckor i rehab och sedan försöka få mycket speltid i ett lag som spelar så bra som vi har gjort, det är svårt.

_ Därför har vi gjort den här överenskommelsen med Kristianstad. Det är en tillsvidareutlåning och vi kan därför plocka tillbaka honom om läget i truppen skulle förändras. Det hänger givetvis också på hur han presterar i Kristianstad, betonar Joakim Tillgren.

Senast 24-årige Södertälje SK-fostrade Thom Flodqvist spelade i Kristianstads IK gjorde han 36 poäng på 35 matcher.

Ole Törner

160914 Panterns Erik Nystršm under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Pantern och Vita HŠsten den 14 september 2016 i Malmš. Foto: Christian …rnberg / BILDBYRN / Cop 166
Förra säsongen var Erik Nyström poängkung i IK Pantern. Nu är han tillbaka. Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close