Nyheter

Månsson deppig trots klar H65-seger

Seger på hemmaplan mot spanska Zuazo med 31-25 och sex mål att gå på inför returen nästa helg. Det kunde ha varit nöjda miner i H65-lägret, men tränare Ola Månsson var sammanbiten, för att inte säga störtbesviken, efteråt.

– Jag tror inte att detta resultat räcker…

För de spanska gästerna, Prosetecnisa Bm Zuazo från Bilbao i Baskien var det den första matchen i europacupsammanhang. H65 å sin sida har fått rutin på dessa äventyr. Och nog syntes det inledningsvis viss nervositet i det spanska laget.

Som ändå visade att de hade gjort sin läxa. När Jasmina Djapanovic klev de upp högt på henne och Cassandra Tollbring punktmarkerades från minut ett. Höörlaget tvingades till att trampa upp nya stigar. Sådant brukar Anna Olsson gilla och hon vände också framgångsrikt bort sina motståndare när ytorna blev större.

7-3 var en läckerbit där Tollbring tvingade in sig i spelet och hittade in till Hvenfelt på linjen. Spanjorskorna tog timeout efter elva minuter – men matchbilden bestod en stund till och H65 kunde springa upp till 11-5 innan läckaget stoppades.

Halvtidssiffrorna skrevs till 17-12, mycket tack vare Marie Walls strålande kontringsspel.

I andra halvlek hade H65 som mest en åttamålsledning, men spanjorskorna repade mot i slutet av matchen och “kom undan” med 31-25, bland annat genom en straff i slutsekunden.

– Vi brände två rena frilägen de sista fem minuterna och borde ha vunnit större, åtminstone med två-tre bollar till, säger Ola Månsson besviket.

H65 Höör har därmed sex bollar att gå på inför returen nästa helg. Noterbart är att Zuazo gjorde tio av sina 25 mål på straff, majoriteten av de andra genom att slingra sig mellan på genombrott.

– Det är ingenting att säga om. Vissa av situationerna hade vi kunnat få med oss som frikast i SHE, men på internationell nivå är bedömningen en annan. Är man innanför så är man.

Sex måls försprång är väl ändå okej?

– Nja. De är väldigt starka på hemmaplan och kommer att spela en annan typ av handboll där. Att vi släppte in 25 mål hemma mot dem var väldigt onödigt, vårt försvar fungerade inte alls. De har fem av fem på hemmaplan i sin liga jämfört med två av fem på bortaplan. Jag tor inte att detta resultat räcker…

Samtidigt har du ju en hel del rutin i ditt lag?

– Visst och den måste vi dra nytta utav. Vårt kontringsspel fungerade bra idag även om vi borde fått bättre utdelning på den.

Marie Wall tilldelades priset som bästa H65-spelare med åtta mål på samvetet, lika många som Cassandra Tollbring.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close