skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Tex höll nollan i Pantern

Panterns bortaseger med 4-0 mot Almtuna var ett styrkebesked.

Almtuna hade sju raka matcher med minst en poäng på hemmaplan.

_ Det är ett duktigt hemmalag och de började väl matchen bäst. Men vi växte in i den och efter 2-0 tyckte jag att vi tog över. Men vi fick kämpa varje sekund, att slå Almtuna är aldrig enkelt, konstaterade IKP-tränaren Håkan Åhlund.

I målet höll Tex Williamsson nollan efter en stark insats.

_ Tex var duktig och fick precis den hjälp han skulle ha också.

Panterns två första mål kom i boxplay! 1-0 gjorde Lars Bryggman i den första perioden och sedan dröjde det ända till åtta minuter in på den tredje perioden innan Oscar Nord kunde göra 2-0. Då satt Lars Bryggman utvisad.

När Almtuna plockade ut målvakten George Sörensen i jakten på reducering kunde sedan både Bryggman och Nord göra sina andra mål för dagen.

_ Jag är jättenöjd med kedjan med Lars Bryggman, Oscar Nord och Mattias Elfström. Inte bara för målen utan för allt jobb och fina spel. Backparet med Johan Björk och Jesper Mångs var också starkt, berömde Håkan Åhlund.

Strategin med att placera Malmö Redhawks-juniorer i Pantern har fallit väl ut. Jesper Mångs är ett exempel. Mot Almtuna var även Lukas Haudum med.

_ Det är en win-win-situation. Vi får bra spelare och Malmö Redhawks har också nytta av det. Titta bara på Carl-Johan Lerby som gjorde ett par matcher med oss och nu är tillbaka i Malmö och gör det bra, påpekade Håkan Åhlund.

Nästa match för IK Pantern i Hockeyallsvenskan spelas på onsdag när Mora kommer till Malmö isstadion.

Ole Törner

160816 Panterns mŒlvakt Tex Williamsson deppar under trŠningsmatchen i Ishockey mellan Pantern och Malmš Redhawks den 16 augusti 2016 i Malmš. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRN / kod LT / 35231
Tex Williamsson höll nollan i IK Pantern när man bröt Almtunas fina poängsvit. Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close