Nyheter

Premiärseger för Fair Play

Regerande mästarna Fair Play TK besegrade Trollbäckens TK hemma på Fair Play Stadion i premiären i Elitserien i tennis.

Segersiffrorna skrevs till 4-2 och matchen hade en tydlig premiärkaraktär med en härlig nerv. Det bjöds på riktigt spännande och sevärd tennis och matchen var oviss ända in i det sista.

På förstadubbeln lyckades Trollbäckens-paret Tobias Blomgren/Jacob Adaktusson dra det längsta strået efter en tät match på förstadubbeln, som avgjordes i ett avgörande match-tiebreak.11-9 blev slutresultatet i bortaparets favör och hemmaparet Isak Arvidsson/Pablo Figueroa var givetvis mycket besvikna efter förlusten.

Martin Pedersen/Daniel Appelgren vann dock andradubbeln med klara 6-1,6-4 och det såg mycket stabilt ut mot TTK-paret Patrik Brydolf/Magnus Eriksson under hela matchen. 

Isak Arvidsson vann förstasingeln mot Tobias Blomgren på ett övertygande sätt och matchen slutade med klara 6-2,6-2 i hemmaspelarens favör. På andrasingeln vann bortalagets rutinerade Jacob Adaktusson mot Daniel Appelgren med 6-3,6-4. Daniel krigade hårt men räckte inte hela vägen fram i sin singeldebut i Elitserien för Fair Play.

Pablo Figueroa mötte en offensivt och bra spelande Patrik Brydolf, som vann första set med 6-4. Pablo höll dock kylan efter setförlusten och vann andra set med klara 6-0 efter felfritt spel. Han fortsatte spela stabilt och vann också det avgörande match-tiebreaket med 10-5. Martin Pedersen säkrade segern i lagmatchen när han på fjärdesingeln vann mot hårt kämpande Jonas Fröberg med 6-3, 6-3 i en match som var fylld med sevärd tennis och bra baslinjedueller.

– Skönt att få med sig två poäng i elitseriepremiären. Vi visste att det skulle bli tufft mot Trollbäcken och det var precis vad som hände. Vi är mycket nöjda med segern och det är tack vare en genuin laginsats, där alla i laget bidrar till 100 procent. Nu ser vi framemot nästa tuffa match på bortaplan mot GLTK på torsdag, säger lagledaren och tränaren Jörgen Windahl.

Fair Play TK-Trollbäckens TK 4-2
S1: Isak Arvidsson-Tobias Blomgren 6-2, 6-2
S2: Daniel Appelgren-Jacob Adauktusson 3-6, 4-6
S3: Pablo Figueroa-Patrik Brydolf 4-6, 6-0, 1-0 (10-5)
S4: Martin Pedersen-Jonas Fröberg 6-3 ,6-3
D1: Isak Arvidsson/Pablo Figueroa-Tobias Blomgren/Jacob Adauktsson 7-6 (7-1), 3-6, 0-1(9-11)
D2: Martin Pedersen/Daniel Appelgren-Patrik Brydolf/Magnus Eriksson 6-1, 6-4.

image002

Relaterade artiklar

Back to top button
Close