HandbollHandbollsbloggen

Lägg av – låt tabellen vara

Man kan säga mycket om bristande pappersexercis gällande spelarövergångar.

Man kan exempelvis säga att den är viktig, men inte poängavdragsviktig.

Spelare som skrivit kontrakt med föreningar, tränat med dem och varit en del av laget under försäsong och inledning av serien – finns inte med i rätt pärm på ett skrivbord i Stockholm (eller vart det nu är). Då ska man kunna örfila upp en klubb. Men inte på det här sätter… Sudda ut två segrar och göra om det till 0-10-förluster.

När klubbledningar med jämna mellanrum brister i sina rutiner med ett förbund (som tydligen inte heller har någon fulländad kontrollmekanism för sitt, klubbarnas och SPORTENS bästa) då kan det bli som med LUGI och GUIF.

Två klubbar som spelat matcher med spelare som inte registrerats som de ska. Pappersarbete som inte blivit färdigställt. I GUIF:s fall med hela tre spelare.

Nu verkar det arta sig till att LUGI tappar två segrar mot topplag i Handbollsligan.

Det är naturligtvis ett slag mot klubben och spelarna i sig.

Men det är också en svidande pungspark på alla runt omkring som deltagit i de här två matcherna. För publiken. För kioskpersonalen. För alla ideella krafter runt omkring. för sporten handboll är det ett ynkligt nederlag att det ska behöva gå så här långt som poängavdrag.

Jag har ytterst svårt att se rimligheten i den här typen av sportsliga bestraffningar när det gäller simpla administrativa klavertramp.

Böter? Javisst.

Poängavdrag? Lägg av.

Dessutom blir det ännu mer galet med tanke på att det bara är de klubbar som man mött den senaste tiden som vinner poängmässigt på det. Josip har funnits med i laget hela säsongen när segrarna staplats på varandra. Men det är Bara Alingsås och Sävehof som dopas i tabellen.

Jag har även svårt att tänka mig att spelare i Alingsås och Sävehof ens vill ha poäng i efterhand. Handbollen är ju ridderlig på så sätt. Även om det tydligen var en och annan spelare som gottat sig åt den tilldömda 10-0-segern.

Handbollsmatcher ska avgöras på planen.

De har avgjorts på planen.

Låt skrivbordsligisterna göra upp internt, men blanda för fan inte in tabellen.

Jag hoppas att LUGI överklagar skiten ur paragrafryttarna på förbundet och åtminstone får tillstånd en debatt där man omprövar rimligheten i poängavdrag.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close