IshockeyNyheter

Tung Malmöseger i derbyt

Matchrapport:
Malmö Redhawks-Rögle BK 2-1 (0-0 0-0 2-1)

13 mål och vilda västern i Ängelholm.
Tre sena mål och banjomusik i Malmö.
Det svänger om Skånederbyna i SHL.

Det är någonting speciellt med Skånederbyn i SHL.
6-7-matchen i Ängelholm var smått vansinnig och även om det inte blev samma målproduktion i den här fighten så var underhållningen fullgod. Hetsen inleddes till och med innan nedsläpp med kusinen-från-landet-musik på högsta volym när RBK skrinnade in på isen – taktfast banjomusik. Doi-digi-digi-doi-doi-doi… Det var bara ett gäng stråhattar, en Volvo 240 och jeanshängslen som saknades.
Första perioden bjöd på känslor, tacklingar och efterslängar. Men inga mål…. Blott ett power play utdömdes, domaren lade lämpligt nog ribban högt, och det lyckades inte Redhawks utnyttja.

Tempot var fortsatt högt i period två.
Och det var Redhawks som skapade flest chanser. Thuresson brände en straff. En rätt usel straff rentav där han stannade upp för att trixa sig till sig en öppen målbur, men Oscar Dansk svarade med en snygg forehand och stötte bort pucken.
En stund senare fick de in pucken efter en snöpuck, men eftersom Filppula plockade ner pucken med handsken och sedan via Dansk förpassade in den i mål så godkändes det inte. inte heller i ett direkt efterföljande powerplay förmådde Malmö spräcka målnollan. Istället var det Rögle som etablerade tryck i sluminuterna och var nära att bryta måltorkan. 0-0 även efter 40 spelade minuter.

Oscar Alsenfelt
Oscar Alsenfelt

Tredje perioden var åtta sekunder gammal när Alvarez brände ett friläge. 15 sekunder senare fick Rögle sitt första PP för kvällen.
Det kunde ha gått exakt hur som helst när lagen bytte målchanser med varandra, men det slutade som det brukar göra när ett topplag möter ett bottenlag. Topplaget har marginalerna med sig.
Sekunderna efter att Redhawks missat i ännu ett powerplay kastade Johan Ivarsson in pucken mot mål i brist på bättre alternativ. Trafiken framför kassen skymde Dansk – och gummit borrade sig in i det högra krysset.
1-0 var väl logiskt på ett sätt och 2-0 som kom si slutminuten var frukten av en sista ckraftsamling utan målvakt. Kim Rosdahl åkte ifatt en icingpuck och serverade Fredrik Händemark öppet mål – 2-0.
Rögle skapade totalt sett definitivt chanser för att kunna få minst en poäng. Dock hade Alsenfelt centimetrarna på sin sida och det var tredje matchen i följd som Malmö höll nollan efter 60 minuter. Nästan… För med åtta sekunder kvar kunde Rögles främste spelare, Patrick Cehlin, dra på ett slagskott som letade sig in. 2-1 blev också slutresultatet.

161114 Ršgles trŠnare Anders Eldebrink under en time-out under ishockeymatchen i SHL mellan Malmš Redhawks och Ršgle den 14 november 2016 i Malmš. Foto: Christian …rnberg / BILDBYRN / Cop 166
Anders Eldebrink var inte nöjd med effektiviteten.

I Röglebåset suckades det tungt,
– Klart det är bittert. Det är små marginaler som avgör i en match med mycket kamp. Tyvärr kunde vi inte hänga chanserna, vi skapade flera riktigt bra lägen men saknade kylan, suckade Anders Eldebrink, tränare i Rögle.
Johan Ivarsson var nöjd sedan hans Redhawks klivit upp på andra plats i tabellen.
– Fysiskt spel och hög fart – ett kul derby att spela. Rögle pressade oss i slutet av andra perioden, men vi studsade tillbaka och Oscar stod på huvudet idag igen.
– Vi har pratat om att spela enkelt och vara noggranna och det gjorde vi idag.

Förra säsongen noterades publiksiffror på 12 600 vid båda mötena i Malmö. Facit denna gång: 10 628.
En tillfällighet eller en varningsklocka för marknadsavdelningen?

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close