Nyheter

C More mobbar Pantern

Sportsligt klarar sig IK Pantern bra i Hockeyallsvenskan.

Det måste vara det viktigaste.

Men annars slår Malmölaget ur underläge med den lägsta spelarbudgeten och en särklassig jumboplats i publikligan.

Det kan inte andra ta ansvar för. Där måste Pantern själva jobba för en förbättring. Tittar man prestationerna på isen lär man dessutom få en rejäl hävstångseffekt när det väl lyckas. Ett ökat publiksnitt med 500 ger två miljoner extra. Jämför det med den totala spelarbudgeten som ligger på fem miljoner.

En liten ökning = en stor effekt.

Men det finns en rättviseaspekt också.

Bara för att IK Pantern är den lille är det inte okej att behandla klubben nonchalant och sätta klubben i skamvrån.

Hittills i år har C More gjort just det.

Alla matcher i Hockeyallsvenskan streamas. Men vissa utvalda matcher i varje omgång sänds även linjärt. Givetvis då dem som C More anser är de mest intressanta och tittar-lockande.

När jag nyligen var på besök i IK Panterns klubblokal ute på Kirseberg och gjorde ett reportage på klubbens sportchef Joakim Tillgren berättade han i förbifarten att han hade räknat hur mycket de olika lagen hade visats i de linjära matcherna.

Antalet varierade mellan tre och tolv.

Med ett undantag.

Pantern har visats noll gånger!

Det är inte okej. C More måste få prioritera och till exempel välja AIK  fler gånger än andra lag – och ja AIK är ett av lagen som har tolv visningar – men man har också ett ansvar att inte totalt strunta i ett av de totalt 14 lagen i tabellen.

Särskilt om det laget ligger sexa i tabellen.

Pantern har givetvis framfört kritiken till C More och fått svaret att “ni drar ju ingen publik”.

Som sagt, det finns en rättviseaspekt. Att visa Pantern någon gång i en av “huvudmatcherna” kan ju heller inte göra ont och till och med vara en hjälp till Pantern att bli mer känt och dra mer publik. Argumentet blir ju dessutom bara tramsigt när till exempel MODO kommer till Malmö för att spela i Isstadion. Då är det snarast intresset i Örnsköldsvik som avgör hur många som tittar.

Skånesports MFF-expert Ole Törner.
Skånesports Ole Törner

Relaterade artiklar

Back to top button
Close