Nyheter

Målsnål Panternförlust

I en supertät match vann Mora mot IK Pantern med 1-0 i Hockeyallsvenskan.

_ Det här kunde lika gärna ha slutat 0-0, konstaterade Panterntränaren Håkan Åhlund.

_ Mora är ett tajt lag som släpper till lite. Men det är vi också.

Inte minst hemma i Isstadion. Det var första gången i år Pantern blev ”nollat” på hemmaplan.

IK Pantern var det bästa laget i den första perioden, inte minst när man fick chansen att spela powerplay i två utvisningar som följde omedelbart på varandra. Mora spelade upp sig och sedan kom läget i den andra perioden. Det satte Emil Bejmo. I den tredje perioden kom Panterns stora öppning när Lars Bryggman fick ett öppet mål att sätta pucken i. Det läget brände han.

Två bra målvakter, Tex Williamsson i Pantern och Christian Engstrand i Mora, bidrog också till att hålla nere målfabrikationen.

Annars var det ingen som stack ut i Panternlaget.

Erik Nyström gjorde sin första match sedan han blivit tillbakalånad från Frölunda – den här gången för resten av säsongen – och glimtade till ett par gånger.

_ Erik kommer att bli bättre och nyttig. Hans fart är positiv för oss, sa Håkan Åhlund.

Strax före matchen blev det klart att Thom Flodqvist lämnar truppen. Pantern och Flodqvist har kommit överens om att bryta kontraktet och Kristianstads IK höll sig snabbt framme och gjorde klart med honom för resten av säsongen.

_ Sådan är hockeyn. Thom hade otur när han redan under försäsongen fick en puck på foten och fick gå sex-sju veckor med gips. Det innebar att han kom efter och sedan har han haft svårt att ta en plats. Bara att önska Thom lycka till, konstaterade Håkan Åhlund.

732 åskådare – exakt 200 fler än som såg FC Rosengårds Champions League-match på Malmö IP – hade bänkat sig i Malmö isstadion. På söndag hoppas Pantern på en bit över 1 000. Då är det gratis-match mot Västerviks IK. Det är fri entré och sponsorer och ett antal privatpersoner betalar istället en summa per åskådare. På förra årets gratismatch drog IK Pantern in nästan 300 000 kronor.

Innan dess ska dock Pantern möta VIK Västerås på bortais. Den här veckan är det matcher onsdag, fredag och söndag.

_ Spela matcher är ju kul, betonade Håkan Åhlund.

Ole Törner

160914 Panterns trŠnare HŒkan hlund under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Pantern och Vita HŠsten den 14 september 2016 i Malmš. Foto: Christian …rnberg / BILDBYRN / Cop 166
Håkan Åhlund, tränare i Pantern. Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close