Nyheter

Stark start av Svensson

Centern Dennis Svensson haft haft en riktigt fin start på sin första Allsvenska säsong.

Fyra i den interna poängligan (fyra mål och fem assist).

– I början av säsongen kändes det segt, men nu går det allt bättre, säger Kristianstadskillen som blivit Malmöit.

24-årige Dennis kommer närmast från Kristianstad och har gedigen division ett-rutin i kroppen. De fyra senaste säsongerna har avverkats i Halmstad och Kristianstad med ett poängsnitt på drygt 20 per säsong.

Steget till Allsvenskan har gått utmärkt. Gott om speltid har gett fyra mål och fem assists på 15 matcher.

För din egen del. Hur har steget varit att ta steget från division ett till Allsvenskan?

– Det är ett stort steg på många sätt. Både på och utanför isen. Det är andra typer av förberedelser inför varje match, längre resor och sådär. Man måste verkligen göra sitt jobb varje dag och kan inte slappna av på samma sätt.

Hur såg ditt liv ut när du spelade hockey i Kristianstad?

– Jag hade ett halvtidsjobb som snickare från 07-13 så jag hade det rätt bra ändå. Men det är klart att det är stor skillnad att kunna satsa helt på hockeyn som jag kan göra nu.

Hur var det att ta klivet in i det högre tempot?

– Spontant måste jag säga att den biten fungerat väldigt bra. I Allsvenskan är det jämnare överlag gällande, teknik, skridskoåkning och fysik. Det är väl egentligen den stora skillnaden.

Var du beredd på att få så mycket speltid som du har fått eller hade du tänkt dig mer av en mjukstart?

– Man vill väl alltid spela så mycket som möjligt och jag har bara kört på utan att tänka kring det.

Hur märker du utvecklingen?

– I början var det segt på träningsmatcherna, men när serien började så kändes det allt bättre.

Fanns där en mental omställning?

– Jo, det är klart. Man slipper jobba, men det är mycket annat som ska passa socialt. Som tur är har vi en väldigt stark grupp. Med bra kemi i truppen så kommer man väldigt långt. Vi har gått ihop i tron på vårt spelsystem.

Hur trivs du med dina lekkamrater i andrafemman, Dyk och Persson?

– Båda har varit med länge och producerat på hög nivå. Vi fungerar riktigt bra ihop och jag stortrivs. I början spelade jag mycket med lite andra killar i laget, men nu har den här kedjan satt sig.

För många spelare har karriären i IK Pantern varit en språngbräda vidare mot någonting större. Vad har du för hockeydrömmar? SHL? NHL?

– Man vill spela så högt upp så möjligt. NHL-drömmen är nedlagd lite. Även om jag haft sådana. SHL är naturligtvis något man vill till. Man har mött spelare som kommer därifrån som inte är så mycket bättre än en själv – så det är inte någonting som känns onåbart.

Rent fysiskt då. Du är inte speciellt stor och biffig. Hur klarar du dig i den här tuffare miljön?

– Alla jobbar ju med detta på heltid. Alla är starkare än i division ett, det går inte att slappna av någon gång – för det kan smälla när som helst. Det gäller att ha huvudet med sig i varje situation. Med rätt fokus klarar jag mig fint.

Hur mycket följer du ditt gamla gäng Kristianstad? De går ju som tåget i ettan och kanske blir det Skånederby i Allsvenskan nästa säsong?

– Rätt mycket. De har ju en treårsplan där de ska nå Allsvenskan detta år eller nästa. Att ta sig till kvalserien blir nog inget större problem. I fjor tog sig två nya lag upp, men det är tufft. Jag hoppas att de tar steget upp förr eller senare.

Pantern har varit tippade i botten av “alla”. Börjar ni få mer respekt med er som lag?

– Kanske på isen, men inte utanför den. Det är nog många som fortfarande tror att vi ska tappa. Men vi är ett lag som tror på det vi gör. Jag tror inte vi kommer att bli ett bottenlag. Vi ska vara med i varje match och sätta oss i bra positioner inför varje slutperiod.

Christoffer Ekmark

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close