Nyheter

Hockeyns dag i Malmö 14 januari

Malmö Redhawks arrangerar Hockeyns Dag 2017 som kommer att äga rum under matchen mot Luleå lördagen den 14 januari. Malmös näringsliv betalar 1 krona per besökare och därmed får klubben möjligheten att ha gratis inträde för alla som vill komma in.

Hockeyns Dag är en manifestation för hockeyn i Malmö men det finns en stor nyhet denna säsong. Malmö Redhawks kommer att skänka 20% av de intjänade pengarna denna match till Barncancerfonden via samarbetet med Team Rynkeby.

– Att se sjuka barn är något av det värsta som finns och för Malmö Redhawks är det självklart att vi ska göra vad vi kan för att samla in pengar till denna goda sak samtidigt som vi marknadsför hockeyn i Malmö. Vi har samlat in över 700 000 till välgörande ändamål de senaste åren, däribland till Barncancerfonden, men vi kan bli ännu bättre och det ska vi visa nu tillsammans med Team Rynkeby. Malmö Redhawks har tagit stora steg organisatoriskt och sportsligt och nu tar vi vårt sociala ansvar, säger Patrik Sylvegård, VD Malmö Redhawks

Under eftermiddagen och kvällen kommer klubben även att ha flera andra aktiviteter för att samla in pengar och underhålla publiken. Allt ifrån auktioner och tävlingar till ungdomshockey på isen i Malmö Arena inför match.

– Team Rynkeby är Barncancerfondens näst största bidragsgivare och tillsammans med Malmö Redhawks kan vi göra stor skillnad för de drabbade barnen och deras anhöriga, där 100% av de insamlade medlen går direkt till forskning och syskonstöd. Att Malmö Redhawks väljer att stödja kampen mot barncancer är fantastiskt, inte enbart i insamlade medel utan även med möjligheten att skapa ljusglimtar för drabbade genom inbjudningar till matcherna och sjukhusbesök, säger David Schaub, teamleader Team Rynkeby Malmö

Malmö Redhawks ambition är att samla in en stor summa pengar och samtidigt bjuda på gratis ishockey, detta genom ett samarbete med Malmös näringsliv.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close