Nyheter

Från MFF U19 till Kristianstad FC

Backen Truls Verngren från MFF U19 är klar för division 1-laget Kristianstad FC.

_ Vi har haft folk som tittat på honom när han spelat i MFF och nyligen kom han upp till oss och genomförde två träningspass. Då gjorde han ett moget och bra intryck och vi är glada över att kunna presentera honom som vårt första nyförvärv, säger Kristianstad FC:s sportchef Anders Swahn.

Truls Verngren är född 1997 och är därmed en av blott två spelare som faller för åldersstrecket i MFF U19 nästa år. Den andre är mittfältaren Johan Brannefalk, som i år varit utlånad till Trelleborgs FF.

När det stod klart att Truls Verngren inte skulle flyttas upp som lärling i A-truppen höll sig Kristianstad FC snabbt framme.

Ett extra plus är att Verngren kan spela både ytter- och innerback och har gjort det flitigt i U19 och U21 i MFF.

_ Division 1-lag har inte de bredaste trupperna. Därför är det givetvis bra att ha spelare som kan vara användbara på olika platser. Det är en av många positiva saker jag och vår tränare Joakim Persson sett av honom och det var perfekt att vi kunde komma överens.

_ Till en början kommer han dock att pendla från Malmö. I truppen finns ju dessutom sedan tidigare ytterligare en -97:a från MFF i Granit Stagova , berättar Anders Swahn.

Truls Verngren är fostrad i MFF:s ungdomsverksamhet och flytten till KFC blir det första klubbytet i karriären.

I Kristianstads FC-truppen finns dessutom målvakten Sixten Mohlin, som är inlånad från Malmö FF.

Om det lånet ska förnyas är ännu inte avgjort, men Anders Swahn berättar att man jobbar på att det ska bli så.

_ Vi vill gärna behålla Sixten. Det avgörs nog nästa vecka.

_ När han först kom hit fick han stå varannan match ungefär. Den här säsongen tog han steget fullt ut och blev vårt stabila förstaval. Nu har vi Sixten och en ung spelare född -00 som målvaktsalternativ så han är viktig för oss, säger Anders Swahn.

Ole Törner

141012 Malmš FFs Truls Verngren under fotbollsmatchen i U17-slutspelet mellan Elfsborg och Malmš FF den 12 oktober 2014 i BorŒs. Foto: Jšrgen Jarnberger / BILDBYRN / Cop 112
Truls Verngren lämnar MFF U19 för spel i Kristianstad FC. Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close