Nyheter

Gratis är gott för Pantern

Tre speciella hemmamatcher väntar IK Pantern de närmaste månaderna.

Två ska ge klirr i kassan och en innebär ett tillfälligt besök i den gamla hemmahallen ute på Kirseberg.

Återbesöket blir mot AIK. Den 4 december är Malmö Isstadion upptagen när EM i handboll för damer avgörs i Skåne. Ska matchen spelas då måste den därför placeras i isladan på Kirseberg.

_ AIK ville flytta matchen och spela den 4:e. Vi sa okej, men då måste ni acceptera att den inte kan avgöras i Isstadion. Det sa AIK ja till, berättar Panterns sportchef Joakim Tillgren.

Och nu är matchen inlagd på det datumet och i de hallen i det officiella spelschemat.

_ Vi har ju mött AIK förr där, i kvalet, och då fungerade det.

Förberedelserna är redan igång. Bland annat har IK Pantern mätt nätverksstatusen. Matchen ska streamas i C More och statistik- och liveuppdateringen måste fungera perfekt. Hittills har man inte stött på några problem så det ska säkert gå att spela allsvensk hockey i den hallen också.

_ Det är ju heller inte precis en arena som motståndarlagen älskar att komma till. Snarare tvärtom. För Pantern är det inga problem. Vi ska dessutom träna där i 14 dagar när Isstadion är stängd på grund av EM så vi har gott om tid att vänja oss, berättar Joakim Tillgren.

De två övriga specialmatcherna är IK Pantern-Västervik den 20 november och IK Pantern-MODO den 29 januari. Båda blir så kallade sponsorsmatcher vilket innebär fritt inträde.

Ett antal sponsorer och privatpersoner betalar sedan en viss summa per åskådare vilket innebär en möjlighet till rejäl inkomst för klubben.

Förra säsongen hade Pantern bara en sådan match. Nu blir det alltså två. MODO-matchen blir dessutom speciell på ytterligare ett vis. Den ska spelas i Malmö Arena!

_ Förra säsongen hamnade inkomsten från den enda matchen på strax under 300 000 kronor, berättar Joakim Tillgren.

_ Då hade vi nånstans mellan 50 och 55 företag och ett 30-tal privatpersoner som sponsrade. Nu hoppas vi på två gånger 300 000, det vill säga 600 000.

_ Det finns ett tak som gör att om det ska bli mer än den summan måste vi öka antalet sponsorer och det hoppas vi göra. Vi säljer först ett paket med båda matcherna. Efter den första kan vi jobba vidare med att hitta ytterligare några sponsorer till enbart den andra. Så det kan kanske bli lite mer än 600 000, betonar Joakim Tillgren.

I så fall ett stort, välkommet och viktigt tillskott i IK Panterns ekonomi.

Ole Törner

150331 Publik under ishockeymatchen i kvalet till Hockeyallsvenskan mellan Pantern och AIK den 31 mars 2015 i Malmš. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRN / kod PA / 91103
Så här såg det ut förra gången Pantern och AIK möttes i Kirsebergs ishall. Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close