Malmö FF

MFF-truppen kommer inte att minskas

MFF-truppen 2017 kommer att innehålla ungefär lika många spelare som den hade i slutet av årets säsong.

_ Vi hade 23 spelare under hösten och 22-23 känns som ett rimligt antal, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson.

Du har tidigare sagt att ambitionen var att minska truppen lite till. Är det ändrat?

_ Det beror på hur man räknar. Det väsentliga är att vi går in i 2017 med betydligt färre spelare än vi gjorde 2016.

_ Sedan vill jag helst räkna spelare på plats. Då är 23 som vi hade under hösten en lagom siffra.

Då var Pawel Cibicki, Felipe Carvalho, Piotr Johansson och målvakten Sixten Mohlin utlånade och ska alltså läggas till summan av spelarna som fanns på plats i det dagliga jobbet på Stadionområdet. Erik Andersson som blev korsbandsskadad under utlåningen till Trelleborgs FF ingår också i truppen även 2017. Han har kontrakt till och med 2018.

Det innebär totalt 28 kontrakterade spelare. När processen med utlåningar, försäljningar och värvningar gjorts ska det alltså enligt Daniel Andersson helst sluta med att 22-23 spelare är på plats när säsongen 2017 inleds med en ny tränare.

Att skadeläget fick MFF att gå på knäna de sista omgångarna av årets allsvenska påverkar inte utvärderingen av truppen storlek.

_ En så extrem situationen med skador och sjukdomar som vi hade mot slutet av årets säsong går aldrig att gardera sig mot och inträffar ytterst sällan. Vi hade ett tiotal spelare borta och det var dessutom i flera av fallen tongivande spelare.

_ Trots den frånvaron kunde vi ställa ett bra lag på benen och spela hem guldet. Nu vidtar vi dessutom åtgärder för att undvika skador och frånsett 2016 har vi ett mycket bra utfall där de senaste åren.

När MFF åkte ur cupen mot Landskrona BoIS gick ni miste om alla tävlingsmatcherna under försäsongen. Gör det inte förberedelsearbetet för en ny tränare betydligt svårare?

_ Klart att vi velat vara med i cupen och att förlusten fortfarande svider. Nu ska vi ha två läger där det blir matcher på båda och en upptrappning i kvalitén. Tränaren får dessutom chansen att sätta sin spelidé under en längre period. Vilka lag vi ska möta håller på att klarna, det som är klart är att vi ska möta Molde FK mot slutet av det andra lägret  Spanien, säger Daniel Andersson.

MFF åker till Salou den 30 januari-9 februari och till Marbella den 13-19 mars.

Allan Kuhn sa att han inte kunnat påverka truppens utseende. Hur mycket kommer den nye tränaren att kunna göra det?

_ När processen är klar kommer vi givetvis att sätta oss ner med den vi väljer och titta på sådana saker. Där kan det faktiskt vara en liten fördel att tävlingsmatcherna kommer senare.

Var en av de kritiska synpunkterna på Allan Kuhn att han hade svårt att släppa fram de unga spelarna, till exempel Mattias Svanberg?

_ När det gäller utvärderingen har jag inga kommentarer, varken om det eller andra detaljer. Bara det jag redan sagt att den samlade bedömningen är att vi behöver att annat ledarskap för att ta nästa kliv med MFF, säger Daniel Andersson.

Ole Törner

161014 Malmš FFs sportchef Daniel Andersson under en fotbollstrŠning med Malmš FF den 14 april 2016 i Malmš. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRN / kod LT / 35257
Daniel Andersson. Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close