skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Tränaren och skyttekungen lämnar FC Rosengård

Efter att ha fört upp FC Rosengård till division 1 väljer FC Rosengård att inte förnya tränaren Malik Sesays kontrakt. Det beslutet leder också till att skyttekungen och förre HIF-spelaren Mohamed Ramadan kommer att lämna klubben.

_ Mohamed Ramadan var Maliks värvning. Nu slutar han hos oss när Malik inte längre ska träna laget. Mohamed hade ett uppsägningsbart kontrakt och väljer att utnyttja den möjligheten, berättar FC Rosengårds sportchef Amir Poursamad.

Malik Sesay fick beskedet i ett möte på måndagsmorgonen.

_ Han blev väldigt besviken. Men beslutet beror inte på att vi är missnöjda med hans jobb. Tvärtom gjorde han det jättebra och ska ha ett stort beröm för att vi klarade att ta steget upp i division 1.

_ Nästa år innebär dock något annat. Nu ska vi ta nästa kliv, spela i division 1 och på sikt satsa mot Superettan. Då gjorde vi bedömningen att vi ville ha en ny ledartyp. Därför förnyade vi inte Malik Sesays kontrakt, säger Amir Poursamad.

Jobbet med att hitta Sesays ersättare pågår för fullt och det ryktas om Anders Grimberg, som har erfarenhet från de högre serierna och är ledig efter att ha hoppat av uppdraget som tränare i FC Höllviken ett par omgångar före slut.

Amir Poursamad betonar dock att inget är avgjort. Grimberg är en av kandidaterna, det kan bli han, men det kan även bli någon annan.

_ Mot slutet av veckan lär det klarna.

Två nyförvärv är i alla fall klara.

Från FC Höllviken, som ju drog sitt till division 2 degraderade lag ur seriespelet, ansluter förre MFF U19-mittfältaren Marcus Hortén och från Kvarnby IK målvakten Tonny Tindberg.

_ Marcus är en mycket duktig spelare och Tonny tillför något vi behöver.

_ I vårt spelsätt krävs en målvakt som är duktig med fötterna och kan delta i spelet i samarbete med backlinjen. De egenskaperna har Tonny, konstaterar Amir Poursamad.

Tonny Tindberg är 29 år och Marcus Hortén 21.

Ole Törner

160522 Hšllvikens Marcus HortŽn under fotbollsmatchen Division 1 Sšdra mellan Landskrona BoIS och Hšllviken den 22 maj 2016 i Landskrona. Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRN / COP 115
Marcus Hortén från FC Höllviken är klar för FC Rosengård. Foto: Bidbyrån

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2