Nyheter

Burman ny tränare i BK Flagg

BK Flagg har bytt tränare. Alexander Burman har tagit över efter Ulf Körseus och coachar sin första match med laget redan på lördag i MM-fotbollen mot Husie IF.

_ Det blev klart för cirka tio dagar sedan. Jag fick frågan och efter att ha träffat spelargruppen tvekade jag inte. Jag har ju dessutom hyfsad kunskap om materialet redan eftersom jag tränat två av lagen i samma serie som BK Flagg och scoutat laget inför matcherna vi spelat mot dem, säger Alexander Burman, som jobbar som instruktör på Eslövs folkhögskola.

Sedan han flyttade ner från Umeå för knappt tio år sedan har 30-årige Alexander Burman hunnit träna IFK Trelleborg, LB07, Svedala IF och Eslövs BK.

Nu blir det alltså BK Flagg i division 4 dit laget degraderades efter att inte ha klarat att kvala sig kvar i division 3.

Men det kan fortfarande bli division 3!

Om krislaget BW90 IF drar sig ur trean är det nämligen med all sannolikhet BK Flagg som får platsen tack vare att laget trots allt tog många poäng och hade en rejäl plusmålskillnad i kvalserien. Laget ligger därför högt upp på rankingen.

_ Vi har förstått att det kan bli aktuellt, men det är inget vi kan förbereda oss på och heller inte något vi kan räkna med.

_ Blir det division 3 så blir det. Än så länge ser vi oss helt och hållet som ett division 4-lag och gör inget annorlunda i förberedelserna än vi skulle  gjort annars. Gärna en återkomst till division 3, men det ska bli på BK Flaggs villkor, det vill säga vi är inget lag som går ut och köper en trupp utan vi satsar på eget material och stabilitet. Frimånaden kan alltid påverka, och det är ingen kul period för oss tränare, men det ser i alla fall stabilt ut nu, säger Alexander Burman.

Assisterande tränaren Günter Felgenau och målvaktstränaren Jörgen Mårtensson är klara för en fortsättning och står för en del av den stabiliteten.

Efter uppväxten i Norrland och åtta tränarår i Skåne kan Alexander Burman jämföra klassen på division 3 och 4 i den norra och södra landsdelen.

_ Division 3 i Norrland är väl ungefär som division 4 här, om man är snäll. Det är stor skillnad. Från division 2 och nedåt finns det fler duktiga spelare i Skåne och även fler som har erfarenhet från lag som MFF. HIF och Trelleborgs FF. Det märks.

Kontraktet Alexander Burman skrivit med BK Flagg är på ett år.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close