Nyheter

Grimberg tar över FC Rosengård

Det blir Anders Grimberg som ersätter Malik Sesay som tränare i division 1-nykomlingen FC Rosengård.

_ Jag har redan haft ett möte med truppen och på måndag kör vi igång med tre träningar i veckan i tre veckor innan vi tar ett uppehåll, berättar Anders Grimberg.

Kontraktet är skrivet för 2017 och det är en rutinerad tränare FC Rosengård gjort klart med. Han har 20 raka år som seniortränare från division 2 och upp till Allsvenskan. Under division 2 har han aldrig gått.

_ Dessutom jobbar jag halvtid som instruktör i skolan, på Fria Läroverken. Där är jag inne på mitt nionde år så det är verkligen mycket fotboll hela veckorna, säger Anders Grimberg och hyllar organisationen i sitt nya lag.

_ För en nykomling i division 1 är det viktigt med en stark organisation och det har FC Rosengård. Det är även en klubb som hela tiden syns i media och på andra ställen. Det ska bli kul att jobba här.

I höstas sade Anders Grimberg upp sig som tränare i FC Höllviken. En effekt han ville ha var att se om förändringen kunde ge en positiv effekt och nytändning i jakten på nytt kontrakt. Det gick inte.

Laget åkte ur division 1 och nyligen bestämde klubben BK Höllviken på ett extra årsmöte att lägga ner elitlaget FC Höllviken som skulle spelat i division 2 och bara behålla det andra seniorlaget i division 4.

Spelartruppen från division 1 kommer att skingras och två av spelarna har redan hamnat i FC Rosengård. Det handlar om Dawda Ngum och Marcus Hortén. Dessutom ska målvakten Tonny Tindberg från Kvarnby IK samt Astrit Seljmani från Kristianstad FC spela för FC Rosengård.

Eftersom KSF Prespa Birlik åkte ut är FC Rosengård Malmös enda bidrag till division 1-fotbollen.

_ Därför blir det viktigt att vi kan klara oss kvar och etablera laget på den nivån. Vår sportchef Amir Poursamad är i full gång med det jobbet och kommer att bygga truppen med omsorg. Det här känns både kul och bra, säger Anders Grimberg.

Ole Törner

140906 Hšllvikens trŠnare Anders Grimberg under fotbollsmatchen i Division 2 šstra Gštaland mellan FC RosengŒrd och Hšllviken den 6 september 2014 i Malmš. Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRN / kod NJ / 74006
Anders Grimberg blir ny tränare i FC Rosengård. Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close