Nyheter

Inget finalspel för MFF U19

FC Midtjylland blev för starkt för MFF U19 i Skandinaviska mästerskapet.

3-0 blev det till slut i den sista gruppspelsmatchen uppe i Göteborg och med tre segrar av tre möjliga toppar FC Midjylland sluttabellen och får på söndag spela final mot norska Rosenborg, som tog full pott i den andra gruppen.

_ Vi var lite klena fysiskt och gjorde ingen bra förstahalvlek. Då kom vi under med 0-2 och var rejält besvikna. I den andra halvleken blev det jämnare, men FC Midtjylland var bättre, konstaterade MFF-tränaren Anders Palmér.

De danska lagen har imponerat i Skandinaviska mästerskapet, både när gruppspelet inleddes för två veckor sedan och nu när det återupptogs och avslutades på fredagen. Det märks att de är mitt i sin säsong medan de svenska och norska lagen avslutat sitt seriespel.

Att FC Midtjylland håller även i en tuff internationell konkurrens visade laget tidigare i veckan när man besegrade Malaga med 4-0 (totalt 4-2) och avancerade i Uefa Youth League.

_ Och FCK slog Porto så de danska lagen visar att det går att hävda sig.

_ Nu tycker vi ju att vi också är bra, men idag lyckades vi inte visa det. Vi har ett mycket ungt lag, men det ska vi inte gömma oss bakom, påpekade Anders Palmér.

MFF saknade landslagsspelarna Mattias Svanberg, Dennis Hadzikadunic och Marko Johansson som tillhör A-truppen och därför har semester. Dessutom fick Johan Brannefalk och Max Olsson lämna återbud på grund av sjukdom. FC Midtjylland valde dock att vila ett par av spelarna från Malaga-matchen och var också försvagat.

Så här kom MFF till spel:

Mathias Nilsson – Truls Verngren, Hugo Andersson, Aron Mar Brynjarsson, Anton Kralj – Adrian Edqvist, Samuel Adrian, Oscar Pettersson, Pavle Vagic – Filston Mawana, Teddy Bergqvist.

Bäst betyg fick dock en inhoppare.

_ Kevin Harletun, född -00, fick spela den andra halvleken och gjorde det jättebra. Han gick in och vågade, berömde Anders Palmér.

Om MFF får spela match om femte-sjätte plats på söndagen avgörs av resultatet i den andra matchen i gruppen mellan Brommapojkarna och Våleränga.

_ Oavsett vilken placeringsmatch det blir vill vi få till en snygg avlutning på säsongen, betonade Anders Palmér.

Midjyllands mål gjordes av Jakup Ludvig Thomsen 2 och Aziz Bechir Essaisi.

Ole Törner

151021 Malmš FFs trŠnare Anders Palmer under fotbollsmatchen i UEFA Youth League mellan Malmš FF och Shakhtar Donetsk den 21 oktober 2015 i Malmš. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRN / kod PA / 91236
MFF-tränaren Anders Palmér var inte nöjd med det han fick se av U19-laget. Foto. Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close