Nyheter

Buslätt för HK Malmö

Två poäng.
Ett lag på banan.
Och noll underhållningsvärde.
HK Malmö hade inga bevsär att slå tillbaka Karlskrona med 29-20.

HK Malmö kopplade ett tidigt järngrepp. 6-1 efter tio minuter ledde till att gästernas första timeout-kort huttades in – och det syntes direkt att det här inte skulle bli spännande.
Det räckte med att snegla på Blekingelagets bänk. Där satt tre (!) utespelare. Lika många som antalet ledare. Plus en reservmålvakt.
Samtliga hängde uppgivet med huvudet redan efter fem minuter med en tydlig “det-här-går-aldrig-aura” över sig.

Ur ett publikt perspektiv var det rentav bedröligt. Matchen kunde ha blåsts av efter en kvart – och publiken kunde ha släppts in på Panterns hemmamatch på andra sidan hallen med en ursäkt från Karlskrona. Så svaga var Karlsrona. Tyvärr. Deras egen busschaufför satt förmodligen i ett hörn och rodnade om kinderna…
HK Malmös enda riktiga utmaning blev att hålla skärpan uppe. Något som gick sisådär. Frilägen och straffar brändes frikostigt – å andra sidan bjöds det på knorrar och japaner som vägde upp – och Fredrik Petersen hade lekstuga på sina kontringar när Karlskrona körde fast.

14-5 i paus var i underkant. De enda från Blekinge som faktiskt levererade var den lilla klacken på knappt tio man. De trummade till och med mer än Monsieur Jörgensen.
Den andra halvleken spelades av med fokus på att inte ta några onödiga risker. Niklas Kraft fick chansen i mål, men det var en ganska otacksam uppgift eftersom försvaret mest verkade fundera på vad de skulle ha för tillbehör på kalkonmackan senare på kvällen.
Slutresutatet skrevs till 29-20. Alltså blev det lika i den andra halvleken. Med betoning på “leken”.
– Jag var nöjd med intensiteten i försvaret först 30. Sedan, ja, sedan såg det väl lite annorlunda ut, säger tränare Stian Tönnessen.
Som medger att fokus var på någonting annat.
– LUGI på tisdag. Grabbarna vet om att det kommer se väldigt annorlunda ut då.

Ulf Schefvert, legendarisk tränare i Karlskrona, ryckte på axlarna åt eländet.
– Sjukdomar, skador allt elände på samma gång. I morse ringde Lars Möller Madsen och meddelade att han var däckad. Då blev vi för tunna med två avbytare som knappt spelat i handbollsligan tidigare.
Riktigt så här svagt är Karlskrona inte “egentligen”.
– Redan till matchen på söndag hoppas jag att Madsen är tillbaka och vår nya brasse ska nog vara färdigregistrerad till dess.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close