skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Pantern mosade Löven

Ibland säger inte statistiken någonting. Björklöven vann skotten med 46-22, men IK Panterns seger med 4-0 var snarare i underkant.

Pantern var helt enkelt så mycket bättre i Hockeyallsvenskan.

Och Björklöven var vilse som en bilist i Lund.

Erik Nyström gjorde både 3-0 och 4-0 och fick äntligen spräcka mål-nollan som följt honom sedan han lånades tillbaka från Frölunda. Sex assist på åtta matcher stod han på i poängligan.

_ Skönt att få sätta dit den. Jag tycker att det stämt bra i spelet, men det blir givetvis bättre med mål också. 4-0 var dock ett mål där jag blev serverad allt av lagkompisarna och fick öppet mål, betonade Erik Nyström.

Precis som alla de andra 569 i Isstadion – där det ingick ett 50-tal med Björklövenhalsdukar – tyckte han att Pantern kontrollerade matchen

_ De hade 21 skott i sista perioden. Ändå kändes det inte farligt. Vi höll dem på utsidan.

Från läktaren såg det dessutom ut som Björklövenspelarna blev rätt gnälliga och lade mycket energi på att klaga på domarna?

_ Så var det, det var mycket snack framför målen. Utan anledning.

Om domarna missgynnade något av lagen var det snarast Pantern. Värst drabbades Kim Johansson som fick ett matchstraff vid ställningen 1-0 i slutet av den första perioden. Men Pantern spelade bra box-play hela matchen och när Oscar Nord tryckte dit 2-0 strax efter det att Björklöven inte lyckats få utdelning på fem-minutaren var Panternsegern redan i stort sett i hamn.

_ Vi har ju fått ett par smällar i förlängningar nu. Därför var det perfekt med en seger och vi gjorde en stark insats och vann förtjänt, summerade Panterntränaren Håkan Åhlund.

Panterns 1-0-mål gjordes av Jakob Karlsson och där fick tvåmålsskytten Erik Nyström en assistpoäng.

Ole Törner

160914 Panterns Erik Nystršm under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Pantern och Vita HŠsten den 14 september 2016 i Malmš. Foto: Christian …rnberg / BILDBYRN / Cop 166
Panterns Erik Nyström fick äntligen spräcka sin målnolla. Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close