Nyheter

Nisse Bagare ersätter Olle Nordin

Efter bara en halv säsong i IFK Malmö lämnar Olle Nordin uppdraget som tränare.

Han ersätts av Nils-Erik “Nisse Bagare” Persson, som 2017 gör sin 40:e raka säsong som seniortränare!

In i det sista förhandlade IFK Malmö med Olle Nordin. När parterna inte kom överens gick budet till Nisse Persson. Och han sa ja.

_ En väldigt intressant utmaning. IFK Malmö har frågat mig massvis med gånger förr under åren utan att det blivit något. Nu kändes det rätt och vi har gjort klart med ett tvåårskontrakt, berättar Nisse Persson.

I år tränade han Kvarnby IK i samma division 2-serie som IFK Malmö och har därför hyfsad koll på spelarna.

_ Men man ser det rätt mycket annorlunda när man scoutar ett lag och när man tränar det. Jag kommer att få ett betydligt bättre grepp om materialet när jag haft hand om spelarna ett tag. Mest bekant är jag med Martin Ingelsson, som jag tränat i tre olika lag tidigare.

Ystads IF, MABI (nuvarande FC Rosengård) och Lunds BK närmare bestämt.

Nils-Erik Persson hyllar företrädaren på jobbet, förre landslagsbasen Olle Nordin.

_ Han lyckades rädda klubben kvar i division 2 och lade därmed grunden för att göra det bättre i år. Dessutom är han, precis som jag, från en generation som tycker det är viktigt med ordning och reda i ett lag. Olle var noga med att införa disciplinen som behövs för att nå framgång och spelarna är vana vid fasta rutiner. De vill vinna, men vet även vad som krävs för att göra det!

Nils-Erik Persson har fyllt 64. Att två år i IFK Malmö skulle vara hans sista tränaruppdrag vill han dock inte spekulera i.

_ Jag vill nog hålla mg kvar på den här nivån ett tag till och innan jag slutar hade det varit kul att få avsluta i något lag i hemtrakterna.

Hemtrakterna är Skurup.

_ Det finns fyra klubbar här och allt startade en gång i Janstorps AIF. Vi får se. Nu är det IFK Malmö som gäller, säger Nisse Bagare.

2018 utökas division 1-serierna från 14 till 16 lag Det innebär att det ska flyttas upp ett par lag extra från division 2-serierna 2017.

Ole Törner

141012 Lunds trŠnare Nils-Erik Persson under fotbollsmatchen i Division 1 sšdra mellan Lunds BK och Trelleborg den 12 oktober 2014 i Lund. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRN / kod PA / Cop 110
Nisse Bagare Persson tar över IFK Malmö. Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close