Nyheter

Spelande tränare i Malmö City

Malmö City FC har tvingats göra ett snabbt och sent tränarbyte.

_ I torsdags blev jag uppringd av FC Rosengård som berättade att de ville ha vår Almir Buhic som assisterande tränare i division 1. Eftersom Almir också ville det och det är en chans ett par divisioner över vår ville vi göra det bästa vi kunde för att lösa det, berättar Malmö City FC:s sportchef Roger Mattsson.

Därför agerade han snabbt och lösningen fanns på sätt och vis i de egna leden. Kristian Legiec har med stor framgång spelat Futsal för Malmö City och tog för en tid sedan även över som tränare för det laget.

Nu blir han tränare för Malmö Citys division 4-fotbollslag också. Och även spelare.

_ Jag ska spela och träna laget. Det blir kul. Dessutom fortsätter jag med mina uppdrag i Futsalen. Säsongerna är så pass skilda att det fungerar, säger Kristian Legiec.

_ Givetvis är det annorlunda att vara tränare och spelare i både fotboll och Futsal, dessutom i samma förening. Men det är nog bara bra att det är i en förening, det underlättar.

Organisationen kring laget är också spikad. Robin Lindsjö och Felix Narin blir assistenter och det meriterade målvaktsförvärvet Robin Armandt – som Malmö City FC gjorde klart med för ett par dagar sedan – tar även över uppgiften som målvaktstränare.

_ Vi har fått jobba under tidspress och jag bad FC Rosengårds sportchef Amir Poursamad att vänta ett par dagar med att gå ut och berätta att Almir Buhic skulle jobba i den föreningen. Då fick vi chansen att själva informera våra spelare innan de fick reda på det någon annanstans.

_ Almir Buhic var en lösning som byggde på kontinuitet och den ville vi gärna ha. Men det här känns också väldigt bra och det känns som om vi snabbt hittade rätt. I och med att Almir verkligen ville flytta över till FC Rosengård var det också naturligt att låta honom göra det.

_ För att få ut allt måste en tränare ha tankarna 100 procent här och inte på att han kunde varit i division 1. När de gäller truppen ligger vi också väl framme. Vi har 15 spelare plus två målvakter och behöver fylla på med fyra-fem spelare till, konstaterar Roger Mattsson.

På måndagskvällens pressträff fanns även nyförvärven Robel Gersus och Daniel Burda. De återvänder från Kosova IF respektive BK Olympic.

Ole Törner

img_1626

Relaterade artiklar

Back to top button
Close