skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Dubbla SM-finaler i Malmö

5-1 mot Upsala TK. Fair Plays herrar vann toppmötet i Elitserien och såg till att det blir dubbla SM-finaler i Malmö.

– En stark insats av grabbarna i dag. Nu är finalplatsen säkrad, det var det viktigaste. Att få spela om guldet på hemmaplan ska bli riktigt kul, säger Fair Plays lagledare Jörgen Windahl.

I hemmalaget spelade Frederik Nielsen sina första elitseriematcher för året. Dansken vann både sin singel och dubbelmatchen i par med Martin Pedersen. Nielsen/Pedersen var på ordentligt spelhumör och släppte bara ett game mot Daniel Berta/Marcel Zimmermann på andradubbeln. När Isak Arvidsson/Pablo Figueroa vid ställningen 4-7 i matchtiebreaket på förstadubbeln tog sex raka bollar och besegrade Boy Westerhof/Nils Heimer var det fördel Fair Play inför singelspelet. Hemmalaget ångade på i singelspelet. Frederik Nielsen tog hem första set mot Boy Westerhof på förstasingeln. Då kastade holländaren in handduken på grund av knäproblem. Isak Arvidsson säkrade segern när han slog Nils Heimer i raka set, 6-2, 6-3, på andrasingeln och Pablo Figueroa besegrade Daniel Berta med samma siffror på tredjesingeln. Upsalas Marcel Zimmermann vann fjärdesingeln mot Martin Pedersen i raka set och putsade till siffrorna något. Fair Play spelar sista seriematchen på fredag borta mot Solna. Den 11 december spelas SM-finalen på Fair Play Stadion.

Fair Play TK-Upsala TK 5-1

S1: Frederik Nielsen-Boy Westerhof 6-3, uppg.

S2: Isak Arvidsson-Nils Heimer 6-2, 6-3

S3. Pablo Figueroa-Daniel Berta 6-2, 6-3

S4: Martin Pedersen-Marcel Zimmermann 3-6, 5-7

D1: Isak Arvidsson/Pablo Figueroa-Boy Westerhof/Nils Heimer 6-1, 3-6, 1-0 (10-7)

D2: Frederik Nielsen/Martin Pedersen-Daniel Berta/Marcel Zimmermann 6-0, 6-1

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close