Nyheter

Folkesson till FC Rosengård

FC Rosengård har gjort klart med landslagsmittfältaren Hanna Folkesson från Umeå IK.

– Jag är väldigt glad att Hanna valde att komma till oss. Hon är en lojal lagspelare som kommer tillföra kraft och rutin. Hennes målsättningar är höga och det kommer passa perfekt i FC Rosengård, säger Malmöklubbens sportchef Therese Sjögran i ett pressmeddelande.

Efter många år i svensk damfotbolls toppskikt föll Umeå IK i år ur serien och många av lagets spelare har redan lämnat. Nu gör alltså den rutinerade 28-åriga mittfältaren Hanna Folkesson det också. Inget enkelt val, men hon har höga ambitioner.

_ Det känns som en optimal klubb för min fortsatta karriär och utveckling. 2017 blir spännande med Champions League och jag ser fram mot att spela i ett lag som är med och utmanar om titlar, säger hon.

Totalt har det blivit 27 landskamper. I den senaste mot Iran gjorde hon comeback i Blågult efter att ha kämpat sig tillbaka från korsbandsskadan hon drog på sig strax före VM 2015. Det var den andra allvarliga knäskadan i karriären.

I FC Rosengård ska hon ersätta Sara Björk Gunnarsdottir, en lucka klubben inte riktigt lyckats fylla sedan den isländska mittfältsdynamon i somras lämnade för Wolfsburg.

För ett tag sedan lottades kvartsfinalerna i Champions League. FC Rosengård ska möta FC Barcelona. Matcherna spelas i mars och FC Rosengård börjar hemma i Malmö.

Hanna Folkesson har skrivit ett kontrakt på ett plus ett år och ansluter till sin nya klubb när träningen startar den 4 januari.

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close