Nyheter

Hannu Sirviö ny Prespa-tränare

Det blir Trelleborgs FF-profilen Hannu Sirviö som tar över tränaruppdraget i KSF Prespa Birlik.

_ Allting har gått väldigt snabbt från det att första kontakten togs för en vecka sedan till att vi kom överens i går kväll. Därför har jag inte hunnit träffa spelargruppen än. Men jag har fått ett mycket gott intryck av klubben och framtidsplanerna, säger Hannu Sirviö, som i år tränade Öja FF.

Det är dock Trelleborgs FF han är förknippad med. Där har han varit ungdomsansvarig, Tipselit- och U19-tränare och även assisterande tränare för A-laget i Superettan. I TFF lärde han dessutom känna Prespa Birliks sportchef Meysam Javan.

_ Jag tränade Meysam i många, många år i TFF:s ungdomslag och jag har ett stort förtroende för honom. Därför var det kul att jag fick frågan om det här uppdraget. Att det blev division 2 istället för division 1 påverkade inte.

_ Vi vill tillbaka till division 1. Sedan ska man vara försiktig med att gå ut och säga eller lova att det ska ske på ett år för det är oerhört svårt att vinna en serie, påpekar Hannu Sirviö.

2017 kommer det dock att finnas fler möjligheter än 2016 att ta klivet upp. Svenska fotbollförbundets representantskapsmöte klubbade nyligen igenom ett beslut om att division 1-serierna ska utökas från 14 till 16 lag 2018. Därför ska fyra fler lag än vanligt flyttas upp från de sex division 2-serierna.

Prespa Birlik-truppen har redan blivit något uttunnad efter degraderingen. Firat Sahan slutar med fotbollen för att istället ingå i division 4-laget FBK Balkans tränarstab och Sadat Karim och Edafe Egbedi har lämnat för Landskrona BoIS.

_ Det är dock duktiga spelare på väg in också och jag är övertygad om att vi kommer att få ihop en konkurrenskraftig trupp till nästa säsong och vi ska även satsa på unga spelare. Jag är glad över den här chansen och ser fram emot att få träna Prespa Birlik, säger 46-årige Hannu Sirviö.

Ole Törner

141012 Trelleborgs trŠnare Hannu Sirviš och Alexander Nilsson efter fotbollsmatchen i Division 1 sšdra mellan Lunds BK och Trelleborg den 12 oktober 2014 i Lund. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRN / kod PA / Cop 110
Hannu Sirviö (till vänster) tar över tränaruppdraget i Prespa Birlik. Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close