Nyheter

Fair Play möter GLTK i SM-finalen

Fair Play TK:s herrar avslutade seriespelet med ett kryss borta mot Solna TK.

– Ett rättvist resultat. Det var många tuffa matcher i dag, säger Fair Plays lagledare Jörgen Windahl efter 3-3-matchen.

Nu återstår en SM-final mot GLTK hemma i Malmö.

Malmölaget fick en perfekt start och tog ledningen med 2-0 efter stabila insatser i dubblarna. Isak Arvidsson/Pablo Figueroa besegrade Oscar Otte/Stefan Borg på förstadubbeln. Fair Play-paret förlorade ett jämnt första set, men vände och vann med 4-6, 6-1, 10-6. Daniel Windahl/Daniel Appelgren spelade strålande dubbeltennis och slog Pavol Cervenak/Filip Prpic i raka set, 6-1, 6-2.

Hemmalaget kom igen i singelspelet och utjämnade till 2-2 i matcher. Henrik Atlevi förlorade tredjesingeln mot Stefan Borg (4-6, 2-6) och på förstasingeln fick Isak Arvidsson ge sig mot Oscar Otte (5-7, 2-6).

Martin Pedersen släckte sedan Solnas hopp om en SM-final när han besegrade Filip Prpic i en tuff tvåsetare. Någon fullpoängare blev det inte för Fair Play. På andrasingeln åkte Pablo Figueroa på sin första singelförlust i årets elitserie. Slovaken Pavol Cervenak vann den tuffa fajten i matchtiebreak.

– Att det skulle bli tufft visste vi redan från början. Solna har ett väldigt bra lag med Filip Prpic på fjärdesingeln och Stefan Borg på tredjesingeln. säger Windahl som hade en sexmannatrupp med sig till Solna.

– Spelarna är lite slitna efter tufft matchande, så det var bra att vi kunde lufta hela truppen, säger han.

I SM-finalen, som spelas söndagen den 11 december i Malmö, kommer Fair Play att möta GLTK.

Solna TK-Fair Play TK 3-3

S1: Oscar Otte-Isak Arvidsson 7-5, 6-3

S2: Pavol Cervenak-Pablo Figueroa 6-7, 6-1, 1-0 (10-3)

S3: Stefan Borg-Henrik Atlevi 6-4, 6-2

S4: Filip Prpic-Martin Pedersen 4-6, 4-6

D1: Oscar Otte/Stefan Borg-Isak Arvidsson/Pablo Figueroa 6-4, 1-6, 0-1 (6-10)

D2: Pavol Cervenak/Filip Prpic-Daniel Windahl/Daniel Appelgren 1-6, 2-6.

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close