Nyheter

Nedslag: Narcissist-tic i Åhus

Nedslag:

Åhus-Ankaret: 24-26 (16-14)
Publik: 212.

Toppmatch i division två södra med 212 personer på läktaren. Det var redigt drag när Åhus tog emot Ankaret i en ödesfight som blev spännande in i slutsekunderna. Segelbåtsderbyt kan mycket väl avgöra vilket lag som tar direktplatsen till division ett i vår.
Hemmalaget, påeldade av den bicepskyssande coachen (läs mer i betygsättningen) Henrik Alvesson, ledde i princip varje minut av matchen. Bortsett från den viktigaste. Två-tre bollar överläge åts upp gång efter annan av Ankaret – som oftast bara kom ikapp men inte förbi.

img_8350
Ankarets spelmotor Tobias Paradis, storebror till LUGI:s påläggskalv Niclas Paradis, var tveklöst den spelare på banan med mest handboll i sig. Åtta mål producerade han – ett mer än vapendragaren Rasmus Sandgren – som korades till matchens lirare.

16-14 i paus var väl rättvist. I hemmalaget var det främst Nisse Löfqvist i mål (bilden) som briljerade. Åhus luckrade effektivt upp Ankarets 3-2-1-försvar så Lommapatrullen kröp tidigt tillbaka till 6-0.
Men Ankaret var som Skatteverket, Jehovas Vittnen, telefonförsäljare och annat löst folk med blodigel-dna. De bet sig fast.
22-22 med tio minuter kvar innebar nervdaller hos samtliga själar i hallen, bortsett från Ankarets iskalle tränare Christian Lindvall, med en puls marginellt högre än en gråsten.
Åhus tog timeout och sprang upp i en tvåmålsledning, 24-22 med fem minuter kvar. Det blev lagets sista mål denna afton. Ankaret svarade med 7-6-spel och kom ikapp med 2 minuter kvar. 24-24 och 24-25, med minuten kvar vispades in av Rasmus Sandgren. För första gången var gästerna i ledning. Åhus skulle få sista anfallet, men skottet täcktes effektivt – och Ankaret kunde resa hem med två tunga poäng. Dessutom med ett bonusmål som låg i nätmaskorna när tiden egentligen hade gått ut.

Till våren lär Ankaret ha ett division ett-lag. Förhoppningsvis Åhus också (igen) – även om man nu skulle tvingas till kval. Fortsätt att spela gangstarap i högtalarna och behåll Nisse i målet, då löser det sig.

Betygen:

6 = Bosse Larsson-klass
5 = Världsklass
4 = Mycket bra
3 = Vi är nöjda
2 = Njaaa…
1 = Ålahueklass
0 = 031-klass

Ticsen: 4
Henrik Alvesson coachade i chinos och kysste sin egen biceps efter 1-0. Som man gjorde på Bånken en löningshelg vid 03 förr i tiden (på 90-talet). Och det fortsatte, kyssandet på bicepsen. Vilken narcissist-tic!

Klacken: 5
Isak och Måns, 10, drog med en trumma, två pantflaskor och en grym attityd. Vilket tryck!

img_8368

Läktaren: 2
Sånnahallen är en klassiker. Svinkall, ribbstolar längs långsidan och träbänkarna är hårdare än cementen de är fästa vid. Doften av gympalektionsångesten sitter kvar i väggarna.

Musiken: 4
Inspringet är en gnutta lamt och det blir lite väl mycket lobotomihousemusik emellanåt. Men tryck blev det. Kul! Guldstjärna för inslaget med gangstarap vid spelavbrottet 26.53 – kändes verkligen villaområde i Åhus!

Domarna: 4
Tog snacket och dialogen med både tränare och bänk. Fick respekt från första anfallet. Höll en jämn och bra nivå. Carina Åström och Calin Bochis avslutade dagen med att låta matchfunktionären få fastställa protokollet själv. “Vi litar på dig” sa Calin och lade med en seriemördarblick till. “Vi vet ju var du bor..”

img_8379

Korven: 4,5
10 spänn för en kokt med bröd och Johnny´s senap – det var nästan så att man rodnade om kinderna av skam när man tog första tuggan på den spänstiga vurren. Jessica Björk hade minsann stenkoll på kastrullerna – och var dessutom gentil nog att bjuda på delikatessen.
“Vi sålde 17 korvar idag. Det kan jag tycka är bra – eftersom det inte ens är gott” skrockade Jessica självkritiskt.

img_8381

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close